Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Η Βασιλόπιτα!

Μεγάλωσα σε μια πενταμελή οικογένεια, όπου η πιθανότητες να τύχεις το φλουρί ήταν μικρές... γι' αυτό και σχεδόν τριάντα χρόνια δεν ήξερα καν τι μορφή έχει! Τα δυο τελευταία χρόνια, που παντρεύτηκε ο αδερφός μου και έφυγε η αδερφή μου, θεώρησα ότι επιτέλους έφτασα ο καιρός να φανώ και γω λίγο τυχερή! Ξέρετε, μειώθηκαν τα άτομα και αυξήθηκαν οι πιθανότητες! Έλα μου όμως που αντί γι' αυτό, έγινε το αντίθετο! Γιατί; Γιατί προστέθηκαν στην μοιρασιά η νύφη μου, το μωρό μας και ο γαμπρός μου!
Δεν θα δω έτσι προκοπή, μουρμούριζα και άλλα τέτοια... και τσουπ!!! Εκεί που δεν το περιμένει, παίρνεις στο χέρι σου το κομματάκια σου (και αυτό μίκρυνε!) και βρίσκεις το φλουρί που τόσο λαχταρούσες τόσα χρόνια!
Δηλαδή φέτος είναι η χρονιά μου; Μπορεί ο Άη Βασίλης να μην μου έφερε όλα αυτά που ζήτησα, ελπίζω όμως τον καινούργιο χρόνο τα όνειρα μου να γίνουν πραγματικότητα! Δεν τα περιμένω βέβαια όλα απ' το φλουρί! Όχι! Θα βοηθήσω και γω όσο μπορώ για να δω τα όνειρα μου να παίρνουν σάρκα και οστά!
Καλή Χρονιά σε όλους μας!

8 σχόλια:

Γκρινιάρης είπε...

Ωωωωωω! Άντε, τυχερήηη! Συγχαρητήρια! Εύχομαι να σου πάνε όλα όπως τα θες! Καλή χρονιά!

Σοφία είπε...

Επιτέλους, μια φορά κι εγώ τυχερή! Ελπίζω όμως η τύχη μου να μην μείνει στο φλουρί!!!

fvasileiou είπε...

Κι εγώ μεγάλωσα σε πενταμελή οικογένεια και δεν θυμάμαι να έχω κερδίσει ποτέ το φλουρί. Και μπορώ να πω με σιγουριά ότι, αφού πέτυχες ακόμα και το φλουρί, φέτος, Σοφία, θα είναι σίγουρα η χρονιά σου.

Καλή χρονιά - Πολλά σουξέ

Σοφία είπε...

Το ελπίζω Φώτη! Έχω και κανα δυο πραγματάκια στο μυαλό μου, που θέλω αυτή τη χρονιά να γίνουν πραγματικότητα, επαγγελματικά και... σε ότι έχει να κάνουν με το σουξέ!!!

TzinaVarotsi είπε...

Συν Αθηνά και χείρα κίνει..έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.:))

Σοφία είπε...

Εννοείται Νιόβη μου! Πρέπει κι εμείς να κουνήσουμε λίγο το δαχτυλάκι μας!

Mogwai είπε...

κ εγω πρωτη φορα φετος μετα απο 30 χρονια και 50 πιτες, μου καθισε στην πιο ασχετη φαση :):):)

καλη χρονια με υγεια πανω απ' ολα (κλισε αυτο αλλα το πιστευω πλεον οσο τιποτα)

Σοφία είπε...

Άντε! Είναι η χρονιά μας φέτος mogwai! Σου εύχομαι υγεία και όλα σου τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα!