Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Ν Α Ρ Κ Ω Τ Ι Κ Α !!!

7.1.2008
Σοκ στην Πτολεμαΐδα από τον θάνατο 14χρονης από ναρκωτικά
Σοκ προκαλεί στην κοινή γνώμη ο θάνατος ανήλικης από ναρκωτικά στην Πτολεμαΐδα. Από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει, ότι η 14χρονη είχε κάνει χρήση κοκαΐνης. Το κορίτσι βρέθηκε από τη μητέρα του σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μετά από δόση του λευκού θανάτου που είχε πάρει στο παιδικό της δωμάτιο και διακομισθεί στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου εξέπνευσε. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 32χρονος, ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου και διάθεση ναρκωτικών.
Παιδί χωρισμένων γονιών το 14χρονο κορίτσι έγινε εύκολη λεία για τον 32χρονο σεσημασμένο από την Αστυνομία για ναρκωτικά. Συχνά τους τελευταίους μήνες εξαφανιζόταν από το διαμέρισμα όπου ζούσε με τη μητέρα της στις εργατικές κατοικίες. Συγκλονισμένοι οι συμμαθητές της που γνώριζαν για τις παρέες της 14χρονης και για τη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή τους, αναρωτιούνται για την αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης, καθώς πρόκειται για ένα ακόμη θύμα μιας σειράς θανάτων νεαρών ατόμων από ναρκωτικά στην Πτολεμαΐδα. Όλοι γνωρίζουν ότι το άνδρο των εμπόρων ναρκωτικών βρίσκεται στα εγκαταλελειμμένα κτίσματα μόλις λίγα μέτρα από το σπίτι της κοπέλας, που έχει μετατραπεί και σε καταφύγιο για τους τοξικομανείς.
Γονείς, μαθητές και μέλη συλλόγων κατά των ναρκωτικών θα αποκλείσουν το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας, σε μία ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα πρόληψης και βοηθείας σε τοξικομανείς που λαμβάνει η Πολιτεία.
Το παραπάνω κείμενο το "δανείστηκα" από την ιστοσελίδα του Alpha.
Ζω σε μια πόλη βρώμικη, γκρίζα και άσχημη... λόγο της ύπαρξης των Ατμοηλεκτρικών μονάδων της Δ.Ε.Η., αναπνέουμε τέφρα, βλέπουμε μαυρίλα γύρω μας! Κάποιοι μας θεωρούν τυχερούς. Ίσως για κάποια πράγματα, όπως οι μεγάλοι μισθοί (μισθοί επιπέδου γιατρών για ανθρώπους που έχουν τελειώσει το δημοτικό!) ή η πολύ καλή ασφάλιση που έχουν οι λεγόμενοι δεητζίδες (Βέβαια η καλή ασφάλιση συνοδεύεται από μπόλικους καρκίνους, αναπνευστικά, κλπ) ή ακόμα και το γεγονός ότι σε κάποιες ειδικότητες βγαίνουν στην σύνταξη στα 45 χρόνια (Το θέμα είναι πόσο χρόνια ζουν μετά και τι ασθένειες κουβαλάνε!)
Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου έτσι! Έχω περάσει σχεδόν όλη μου την ζωή εδώ και το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι ότι όλο αυτό μας έχει αποτρελάνει! Πολύ χρήμα ξαφνικά σε μια φτωχή πόλη, σημαίνει αποχάζομα! Συμπτώματα νεοπλουτισμού, έχουμε και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε! Και μην νομίζεται ότι αυτό το περιστατικό είναι μεμονωμένο ή ότι πολλοί δεν γνώριζαν και δεν μιλούσαν! Άλλωστε πως να μιλήσουν όταν η ίδια η οικογένεια δεν ενδιαφερόταν! Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναπαράγω όλα όσα ακούστηκαν αυτές τις μέρες, γιατί είναι κρίμα πάνω απ' όλα για το παιδί που έφυγε! Δεν μπορεί όμως μια μάνα να μην νοιάζεται, όταν η 14χρονη κόρη της πήρε αποβολή απ' το σχολείο γιατί κάπνιζε! Τι πρέπει να γίνει για να ταρακουνηθούμε λιγάκι; Η αστυνομία που βρίσκετε; Δεν ακούει τις φωνές όλων όσων ζουν στις εργατικές κατοικίες και τρέμουν να βγουν απ' τα σπίτια τους, γιατί κάθε ακατοίκητο σπίτι κρύβει πολλά... Όσο για τον κύριο που συνέλαβαν, επίσης γνωστό για την δράση του (κυκλοφορούσε με το παρατσούκλι βούβαλος!), έπρεπε να φτάσει η κατάσταση εδώ για να τον συλλάβουν;
Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω! Ξέρω όμως ότι η πόλη είναι ανάστατη! Όπως ξέρω ότι το τελευταίο πράγμα που θέλω, είναι να φέρω στον κόσμο ένα παιδί που θα μεγαλώσει σ' αυτή τη βρωμιά...

4 σχόλια:

fvasileiou είπε...

Η είδηση καθεαυτή (μια 14χρονη βρέθηκε νεκρή κτλ)περνάει από το ένα αυτί και βγαίνει από το άλλο σε μας που δεν ξέρουμε την κατάσταση στην πόλη σου. Εγώ κατάλαβα τι συμβαίνει και συγκλονίστηκα διαβάζοντας το κείμενό σου.

Και κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι, σαν τοπικές κοινωνίες, ότι θα πρέπει να δράσουμε για να αυτοπροστατευτούμε. Τα συνοικιακά συμβούλια λειτουργούν; Μαζεύτηκαν ποτέ οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών να συζητήσουν το πρόβλημά τους και να αναλάβουν δράση; Φαντάζομαι -δεν ξέρω- το πολύ-πολύ να μάζεψαν υπογραφές. Τα ίδια γίνονται παντού. Όλη η αγανάκτηση, η οργή, ο φόβος εξαντλούνται στο "πού είναι το κράτος".

Πού είμαι εγώ;

Σοφία είπε...

Έτσι ακριβώς Φώτη! Έχουν μαζέψει υπογραφές! Τι άλλο άλλωστε να κάνουν όταν οι αρχές αδιαφορούν για μας και τα παιδιά που μεγαλώνουν γύρω μας;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως αυτο που συμβαινει μετα
ναρκωτικα συμβαινει σε ολη την
Ελλαδα .......οτι γινει πρεπει να
ξεκινησει απο την εξουσια .......
ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ.......
και να ακολουθησουμε και εμεις ολοι
σαν κοινωνια και σαν ατομα ........

Σοφία είπε...

Εννοείται ότι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, απλά εδώ έχουμε μια θλιβερή πρωτιά! Το μικρότερο θύμα εν Ελλάδι από ναρκωτικά!