Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Μας βγάζουν στα κανάλια...

Σήμερα το βράδυ στις 8:00 θα προβληθεί στην Ετ-1 ένα ντοκιμαντέρ για τα blog. Το ντοκιμαντέρ, που ετοίμασαν ο Μανώλης Ανδριωτάκης με τη Μέντη Μέγα, για την εκπομπή Παρασκήνιο. Στην ταινία μιλούν οι blogger old-boy, ψιλικατζού, G700, chaka-khan, murplej@ne, Παναγιώτης Βρυώνης, ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης, οι δημοσιογράφοι Αντρέας Παναγόπουλος και Γκάζι Καπλάνι, ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Πιλάβιος, ο εκδότης Διονύσης Μαραθιάς, και ο Αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Dan Gillmor.
Ανήκω ένα πάρα πολύ μικρό διάστημα στο χώρο αυτό, αλλά από την πρώτη στιγμή ένοιωσα αποδοχή και εκτίμηση από κάποιους ανθρώπους και αυτό μόνο θέλω να κρατήσω! Είναι ένα μέσω που χαρίζει απλόχερα επικοινωνία, που κάποιοι άνθρωποι έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη... και το έχω βιώσει αρκετές φορές! Έχω βιώσει την αγωνία του να περιμένεις να σε κρίνουν γι' αυτά που σκέφτεσαι, είτε αυτό είναι καλό είτε είναι κακό! Την αγωνία να νιώσεις ότι κάποιοι άνθρωποι που ποτέ δεν έχεις δει (και ίσως δεν δεις ποτέ!), νοιάζονται για το αν είσαι καλά, ανησυχούν όταν απέχεις μέρες ή όταν το Blog σου κλείνει (παιδιά τι έγινε ο Άρης;)
Ελπίζω να είναι περιεκτικό...

8 σχόλια:

fvasileiou είπε...

Χαίρε Σοφία,
Καλή βδομάδα.
Ναι, είναι ωραία η μπλογκόσφαιρα. Κι έχει και πολύ-πολύ ενδιαφέρον, καθώς την ίδια στιγμή είναι παγκόσμια και πολύ-πολύ στενή.
Τώρα, όλα αυτά τα αφιερώματα που γίνονται για τους μπλογκερς και ο θόρυβος δεν μου αρέσει. Τον να έχει κανείς μπλογκ δεν του δίνει αυτομάτως αξία. Θα μου πεις, αυτό είναι αυτονόητο. Είναι όμως; Η οίηση που συναντάς σε κάποια ιστολόγια είναι τρομακτική.

Σοφία είπε...

Πολύ μ' άρεσε ο χαιρετισμός σου Φώτη! Ένιωσα και γω λιγάκι σαν τον Καίσαρα!
Δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή όλη αυτή η προβολή. Όπως όμως έχω γράψει σε προηγούμενο ποστ μου, πιστεύω ότι ο κόσμος δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται και παρεξηγεί κάποια πράγματα! Πρέπει λοιπόν να μάθει κάποια πράγματα που αφορούν τα μπλογκ και να μην κοιτάζει καχύποπτα!
Όσο για την κίνηση που συναντάς σε κάποια ιστολόγια, κάποιες φορές είναι καλό γιατί πραγματικά αξίζει να διαβάζεις κάποιους ανθρώπους! Δυστυχώς δεν ισχύει για όλα!

moukelis είπε...

Κρίμα που θα λείπω και δε θα το προλάβω...Κι εγώ συμφωνώ ότι δε σημαίνει η συντήρηση ενός μπλογκ άμεσα αναβάθμιση προσωπικότητας.Απλά είναι ένας εύκολος,γρήγορος και ανέξοδος τρόπος να εξωτερικεύσεις σκέψεις σου.Βέβαια κι εμένα θα μου άρεσε να γνωρίζει κάποια πράγματα ο κόσμος,ώστε να μη χρειάζεται να εξηγώ λεπτομέρειες κάθε φορά που αναφέρω ότι έχω μπλογκ,και μετά να με κοιτάζουν και σαν εξωγήινη...Καλή σου εβδομάδα!

Σοφία είπε...

Αυτό ακριβώς με νοιάζει κι εμένα moukelis, για τα υπόλοιπα ο καθένας είναι αρκετά ώριμος να καταλάβει τι αξίζει και τι όχι!

Γκρινιάρης είπε...

Ούτε εγώ θα το δω. Προφανώς.

Όπως έχεις ξαναπεί κι έχω συμφωνήσει, ειναι οτι το blog δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, ότι θέλεις, ότι χρειάζεσαι.

Για την συζήτηση γύρω απ' τα blogs δεν έχω σαφή άποψη, μιας και δεν την έχω πάρει και πολύ χαμπάρι. Τα δυο τελευταία χρόνια πάντως πρέπει να έχουν αλλάξει αρκετά και να μην αποτελεί τόσο πολύ άγνωστη λέξη.

Σοφία είπε...

Μην το λες γκρινιάρη! Είναι πάρα πολλοί αυτοί που δεν έχουν ιδέα τι είναι τα blog και θα παραμείνουν πολλοί! Το βλέπω καθημερινά!
Καλημέρα!

thanos είπε...

den exeis adiko se ayta p anadereis..

Σοφία είπε...

Σ' ευχαριστώ Θάνο!
Καλημέρα και καλώς ήρθες!