Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

"Καβάλησα" το καλάμι!

Χθες το βράδυ έγινε πραγματικότητα κάτι που το ονειρευόμουν χρόνια, που το κανόνιζα χρόνια κι όλο... τζίφος! Ήρθε ο Ζερβουδάκης στην Κοζάνη! Θα μου πείτε γιατί τέτοια χαρά; Τον Ζερβουδάκη τον ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που άκουσα το "Γράμμα στον ποιητή Καίσαρα Εμμανουήλ"! Φοιτήτρια γαρ, άρχισα να ψάχνομαι σε ότι έχει να κάνει με τέχνη, ποίηση, λογοτεχνία, θέατρο, μουσική... Άρχισα να διαβάζω Καββαδία, τον αγάπησα άρρωστα και άρχισα να ψάχνω μελοποιημένα του κομμάτια! Άκουσα το "Σταυρό του Νότου" και όλα όσα μέχρι τότε κυκλοφορούσαν! Η φωνή του με άγγιξε και τον λάτρεψα! Λίγο μετά ήρθε αυτό που έλεγε:
"...Μα το κορμί είν' αφορμή σε μια πορεία
και η σοφία το τέρμα της
Τρίζουν αρμοί σαν οδυρμοί και απλώνει η νύχτα
σεντόνια δίχτυα, το δέρμα της..."
Πρώτη φορά άκουγα τραγούδι που περιείχε το όνομα μου κι ας εννοούσε κάτι άλλο! Εγώ το έκανα σήμα κατατεθέν! Ακολούθησαν πολλά από τότε... όπως "Τ' ανείπωτα" που το είδατε γραμμένο σ' αυτό το blog!
Κανονίζω πρώτη φορά να πάω στην Θεσσαλονίκη να τον δω και γίνετε καταστροφή! Ο φίλος μου, που θα πηγαίναμε μαζί μου, το ακύρωσε τελευταία στιγμή γιατί πλημμύρισαν στην δουλεία και ήταν αδύνατο να φύγει! Την επόμενη φορά που ήρθε Θεσσαλονίκη, δεν με ακολουθούσε κανένας απ' τους τότε φίλους μου... που μάλιστα με θεωρούσαν κουλτουριάρα που ακούω τέτοια μουσική! Φέτος το καλοκαίρι ήρθε στα μέρη μου για συναυλία (το καλύτερο μου με διαφορά οι συναυλίες!) και οι φίλες μου έλειπαν διακοπές! Τρίτωσε το κακό, άρα τώρα ήταν δεδομένο ότι θα τον δω!
Το μαγαζί, το επονομαζόμενο "καλάμι" (μη με ρωτάτε γιατί επέλεξαν αυτό το όνομα!) άγγιζε τα όρια του κακού! Όπως είπε και η φίλη μου η Βάσω, της θύμισε λιγάκι το μπαράκι που είχε η Πανοπούλου στο "Ρετιρέ"! Αν το θυμάστε! Ο άνθρωπος όμως έχει μια υπέροχη φωνή (κι ας μην βοηθούσε η μικροφωνική), έναν υπέροχο τρόπο να ερμηνεύει τα κομμάτια του και μια καταπληκτική παρουσία! Δεν φαινόταν σαν να ήρθε στην επαρχία, για να κάνει μια αρπαχτή και να βγάλει όσα περισσότερα μπορεί! Αλλά έδειχνε να απολαμβάνει αυτό που κάνει... κι ας μας έφυγε νωρίς! Δηλώνω μαγεμένη!!!

13 σχόλια:

Γκρινιάρης είπε...

Μια του grasou, δυο του grasou... τρεις του grasou! Ε, στην τέταρτη πια το κατάφερες!

Δεν έχει τύχει να ακούσω, αν πέσεις ποτέ το μάτι μου (ή μάλλον το αυτί μου) θα σε θυμηθώ!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία φωνή ο Ζερβουδάκης...
Το "Θεωρία και Πράξη" είναι από τα αγαπημένα μου...

Σοφία είπε...

Αντροπή σου γκρινιάρη παιδί μου! Γρήγορα να κατεβάσει απ' το ιντερνέτι ή να δεις βιντεάκια στο Youtube (δεν θα σε βάλω να ξοδευτείς!) και να κάτσει να ακούσεις! Περιμένω την άποψη σου!
Φιλούμπες!

Σοφία είπε...

Πολύ καλό, θα συμφωνήσω Βασίλη! Αν και όποιο κομμάτι κι αν μου αναφέρεται, εγώ θα λέω πως μ' αρέσει... έχω εθιστεί λες;

Ανώνυμος είπε...

σιγα μην το καβαλησες!
και που να δεις αλλους που το χουν καβαλησει!
θα τρομαξεις:)
παντως ο ζερβουδακης ειναι ωραιος!
την καλησπερα μου

Σοφία είπε...

Δεν αργώ Γιώργο μου! Που θα μου πάει;
Όντως, πολύ καλός ο Ζερβουδάκης!
Καλημέρα!

fvasileiou είπε...

Μου αρέσει ο Ζερβουδάκης, γιατί είναι από τους λίγους τραγουδιστές μας, που τραγουδάνε αντρικά. Και εγώ σαν φοιτητής τον πρωτοάκουσα. Αλλά τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί από τη δισκογραφία ή εγώ δεν είμαι ενημερωμένος;

Σοφία είπε...

Φώτη χρειάζεσαι ιδιαίτερα! Το τελευταίο του δισκάκι (έτσι του αρέσει να το λέει!) κυκλοφόρησε περίπου πριν 1 χρόνο και λέγεται "Στα χαμηλά και στα ψηλά". Εκεί θ' ακούσεις τραγούδια όπως "Τ' ανείπωτα" (πολύ αγαπημένο μου), "Άραγε να 'μαι κάποιος άλλος" (λατρεύω το τελευταίο τετράστιχο!) και άλλα πολλά! Αξίζει να το ακούσεις, πίστεψε με!
Καλησπέρα!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σε ζηλεύω!! Η φωνή του είναι πολύ ιδιαίτερη... Δεν ον έχω ακούσει σε Live ποτέ... αλλά θα το βάλω στο πρόγραμμα!! Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα Σοφακι!

Παιδια εγω που δεν τον ξερω, τωρα πρεπει να αρχισω να ντρεπομαι???


Καλημερα! χαχαχαχα!

Σοφία είπε...

Καλημέρα λαχανάκι!
Πραγματικά άξιζε τον κόπο, βάλτω στο πρόγραμμα!

Σοφία είπε...

Εννοείται πως θα πρέπει να ντρέπεσαι!!!
Καλημέρα Αρούλη!

Soulis είπε...

Τελείως αντιστρόφως με την κακοδαιμονία σου, εγώ τον παρακολουθώ συχνά όποτε κατεβαίνει Αθήνα (κυρίως Μετρό), αλλά πρωτομαγιά 2008 που βρέθηκα Αριδαία, ήρθε να τραγουδήσει σε ένα μπαράκι στο Λουτράκι και τον απόλαυσα. Στα χαμηλά και στα ψηλά λοιπόν ....