Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Πρόβα νυφικού!

Όχι! Μην μπερδεύεστε, δεν παντρεύομαι ακόμα! Άλλωστε είμαι πολύ μικρή για κάτι τέτοιο... γέλασε κανένας; Είπα μήπως!!! Η αδερφούλα μου παντρεύεται και πήγαμε χθες να δούμε για νυφικό. Τι βιομηχανία υπάρχει πίσω από έναν γάμο; Μιλάμε για απίστευτες τιμές! Η ενοικίαση νυφικού (δηλαδή για μια μέρα μόνο!) μπορεί να φτάσει και τα 2.000 €! Στην επαρχία όλα αυτά, στην Αθήνα νομίζω ότι δεν θα πλησιάζονται! Το νυφικό χτένισμα; 300 €! Το ίδιο και το μακιγιάζ! Συγνώμη, αλλά μου φαίνονται εξωφρενικά όλα αυτά!
Anyway, διαλέξαμε νυφικό, στέφανα και προσκλητήριο. Έβαλε, έβγαλε, ξανά έβαλε, ξανά έβγαλε... και ου το καθ' εξής! Ώσπου ήρθε η στιγμή που αποφασίσαμε! Θέλουμε όμως λιγάκι δουλειά ακόμα, κάνουμε δίαιτα! Παρόλα αυτά, ήταν πολύ όμορφη με το νυφικό της... άντε βρε, συγκινήθηκα πάλι! Κάθε μέρα παντρεύεις αδερφή;

Τους στολισμούς και τις μπομπονιέρες θα τις φτιάξω εγώ! Κατά βάθος είμαι καλλιτεχνική φύση!!! Το σχέδιο της μπομπονιέρας έχει ήδη αποφασιστεί, απλά το Σάββατο που μας έρχεται πρέπει να κάνω μια μικρή έρευνα αγοράς. Θέλω να βάλω τα καλύτερα υλικά, τα καλύτερα κουφέτα! Τι να κάνω που της έχω τρελή αδυναμία; Άσε που έχω οργανώσει ολόκληρο συνεργείο! Όσο για τον στολισμό, έχω ψιλοαποφασίσει, αλλά ακόμα ψάχνω ιδέες στο ίντερνετ. Αυτό που μου μένει είναι να αποφασίσω τι θα φορέσω!

Προβλέπω ότι το επόμενο τρίμηνο θα είναι κομματάκι στο τρέξιμο, αλλά χαλάλι της! Η αδερφή μου είναι ένας απ' τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στην ζωή μου! Μ' αγαπάει όπως αγαπάει μια μάνα το παιδί της! Κι αυτό δεν είναι υπερβολή, έτσι μας μεγάλωσε η μάνα μου. Όταν ήμουν νεογέννητη, η αδερφή μου τότε ήταν μόλις πέντε χρονών, με κρατούσε όπως τώρα κρατάνε οι νταντάδες τα μωρά! Ένιωθε πως είχε την ευθύνη μου, πως δεν έπρεπε να πάθω κακό... κι ας μου έκανε διάφορα παιχνιδάκια! Λάτρευε να με ζουλάει, να με κάνει να κλαίω και μετά να με παρηγορεί! Όχι πως τα θυμάμαι! Μια ζωή με προστάτευε, με πρόσεχε (ώρες ώρες υπερβολικά! Δεν προλαβαίνω να βγω σε δρόμο και θα με πάρει τριάντα φορές τηλέφωνο να δει αν έφτασα!) και με υπερασπιζόταν! Δεθήκαμε ακόμα περισσότερο, όταν φοιτήτριες πλέον μείναμε οι δυο μας τρία χρόνια, ένα δέσιμο απίστευτο... τόσο που και γω δεν σηκώνω κουβέντα για την αδερφή μου! Και τώρα που ζει μακριά, μου κακοφαίνεται πολύ! Ευτυχώς όμως που δεν χανόμαστε, μιλάμε συνέχεια στο τηλέφωνο, πηγαινοερχόμαστε συχνά, πάμε διακοπές παρέα... Μας δένουν τόσα πολλά, που τίποτε δεν μπορεί να μας χωρίσει!

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα πράγμα έχω ζηλέψει στη ζωή μου, τις γυναίκες που έχουν αδελφές....:)

Σοφία είπε...

Δεν έχεις αδερφή Νιόβη μου; Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς την αδερφή μου! Είναι απ' τις πιο όμορφες σχέσεις!
Καλησπέρα!

Ανώνυμος είπε...

Άντε με το καλό...πολλά πράγματα έχεις να κάνεις... πρέπει να έχεις ταλέντο όμως για να σου αναθέσουν το στολισμό!! Τόσο ακριβά έχουν πάει οι γάμοι?? Πωπω... δε συμφέρει τελικά!!

moukelis είπε...

Αχ ούτε εγω έχω αδερφή,αλλά αξιώθηκα να πάω σε πρόβα νυφικού,με οτι πιο κοντινό έχω σε...αδερφή τέλος πάντων,και ήταν πραγματικά υπέροχα...Παραλίγο να με πάρουν τα ζουμιά...

Princess είπε...

Να τη χαίρεσαι την αδερφουλα σου, να χαιρεστε η μια την αλλη, και να τη δεις ευτυχισμένη. Θα τρέξεις απιστευτα, θα ακουσεις τοσα πολλά "και στα δικά σου" που θα καταλήξεις να φτυνεις τον κόρφο σου, αλλα να ξέρεις, στο δικό σου το γάμο, η αδερφή σου θαχει δουλειές, και θα τρέχεις μοναχή σου! (Πεντε ξαδέρφες εχω παντρέψει, στο δικό μου γάμο οι τρεις είχανε μωρά παιδιά και που να τρέχανε, η μιά ετοιμαζότανε να γεννησει, κι η πεμπτη είχε μετακομισει στη Δράμα!)

fvasileiou είπε...

Άντε η ώρα η καλή!

Και στα δικά σου!

Και τώρα που τελείωσα με τις ευχές, σου επιβεβαιώνω ότι έχεις πολλυυυυύ τρέξιμο τους επόμενους μήνες. Δεν έχω αδερφή - έτρεχα για τον αδερφό μου. Είναι βέβαια χαρούμενες τρεχάλες. Και πολυέξοδες.

Σοφία είπε...

Σ' ευχαριστώ λαχανάκι μου για τις ευχές σου!
Ναι,οι τιμές έχουν πιάσει κορυφή! Όσο για το ταλέντο... μάλλον κάτι έχω, αν σκεφτείς ότι έχω στολίσει σε όλες μου τις φίλες που παντρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια!
Καλημέρα!

Σοφία είπε...

Σε καταλαβαίνω moukelis και γω κάπως έτσι αντιδρώ με τις πρόβες νυφικών!
Καλημέρα!

Σοφία είπε...

Όλοι αυτά μου λένε princess, ότι όταν θα' ρθει η δική μου ώρα, κανένας δεν θα με βοηθήσει! Δεν με χαλάει όμως γιατί το 'χω από μόνη μου! Είμαι τόσο οργανωτική που θα έχω τα πάντα έτοιμα! Ελπίζω...
Καλημέρα!

Σοφία είπε...

Το ξέρω αυτό το τρέξιμο Φώτη μου και πολύ καλά μάλιστα! Πρίν 3 χρόνια πάντρεψα και γω αδερφό και έχω παντρέψει σχεδόν όλες μου τις φίλες... άρα έχω καλή προϋπηρεσία στο τρέξιμο! Απλά για την αδερφή μου θα τρέξω μέχρι τελικής πτώσεως!!!
Καλημέρα Φώτη!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Δεν κάνετε έναν πολιτικό γάμο να ξεμπερδευετε;Ούτε πολλά λεφτά σαν τον θρησκευτικό,ούτε έξοδα σε μαλακίες...
Υ.Γ.:Το οτι είσαι μικρή για γάμο το προσπερνάω...Δεν θα ήθελες να σχολιάσω ε;ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ...

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

ο/η graso είπε...
Σ' ευχαριστώ λαχανάκι μου για τις ευχές σου!
Ναι,οι τιμές έχουν πιάσει κορυφή! Όσο για το ταλέντο... μάλλον κάτι έχω, αν σκεφτείς ότι έχω στολίσει σε όλες μου τις φίλες που παντρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια!
Καλημέρα!

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΩΡΙΣΑΝ..ΧΑΧΑΧΑ..

Σοφία είπε...

Έχω πάει σε πολιτικό γάμο και ήταν η απόλυτη ξεφτίλα! Ούτε συζήτηση!
Όσο για την ηλικία μου... είπα ότι δεν θέλω σχόλια, αλλά εσύ... είσαι πολύ κακός άνθρωπος! Ντροπή σου!!!
Α! Και που είσαι; Όλες παραμένουν παντρεμένες και πολύ ευτυχισμένες!
Καλημέρα Νικολάκη!!!

Ανώνυμος είπε...

Άμα παντρευτώ να σε πάρω για το στολισμό?? Θα μου κάνεις καλή τιμή?? χιχιχιχιχι

Σοφία είπε...

Για σένα δεν θα πάρω τίποτε λαχανάκι μου! Μήπως το σκέφτεσαι;
Άντε, άντε! Περιμένω πρόσκληση!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Έχω πάει σε πολιτικό γάμο και ήταν η απόλυτη ξεφτίλα! Ούτε συζήτηση!

EXEIΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΗΦΙΣΙΑ Η ΕΚΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ;ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΑΚΟΥΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ..

Όσο για την ηλικία μου... είπα ότι δεν θέλω σχόλια, αλλά εσύ... είσαι πολύ κακός άνθρωπος! Ντροπή σου!!!

ΕΙΠΑ ΕΓΩΩΩ ΚΑΤΙ;ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΑΠΛΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ 29...Ε ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΑ..:)--------
ΚΑΚΟΣ Ε;ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΛΟΙΠΟΝ:ΑΠΛΑΑΑ ΑΜΑ ΠΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΕΡΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 29 ΧΡΟΝΩΝ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ..:)
Α! Και που είσαι; Όλες παραμένουν παντρεμένες και πολύ ευτυχισμένες!

ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ..ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ;ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΛΕΝΕ;ΒΡΕ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ...Ο ΓΑΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΙ..:)

Σοφία είπε...

Ευτυχώς που δεν ζω στην Κρήτη, αλλά στην Μακεδονία! Εδώ δεν με λένε ακόμα γεροντοκόρη!
Όσο για την Κηφισιά, δεν ξέρω ούτε κατά που πέφτει!
Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σου είναι ότι ο γάμος δεν σημαίνει και ευτυχία, γι' αυτό άλλωστε και δεν είναι και μέσα στους στόχους μου! Αν όμως είσαι ευτυχισμένος, φαίνεται... πίστεψε με!!!
Καλημέρα Νίκο!

mirela είπε...

Ax τι μου θύμισες ! Στην ίδια κατηγορία είμαστε. Τα πέρασα αυτά πριν κάποια χρόνια με την αδερφή μου ωραία ήταν αν και μεγάλη ταλαιπωρία ήμασταν και μακριά!Στην πρόβα νυφικού ήταν και η συμπεθέρα αναγκαστικά γιατί αυτή το πλήρωνε (το έθιμο βλέπεις )Ωραίες στιγμές .Η ώρα η καλή και στα δικά σου , είμαστε μικρές βέβαια όπως είπες!!

Σοφία είπε...

Τα ξέρεις mirela; Έτσι είναι, εμείς τα μικρά (!) παντρεύουμε τα μεγάλα, για να πάρουμε κι εμείς σειρά!
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου και για το πέρασμα σου από δω!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Ευτυχώς που δεν ζω στην Κρήτη, αλλά στην Μακεδονία! Εδώ δεν με λένε ακόμα γεροντοκόρη!
TI ME ΛΕΣ;ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΒΡΙ ΜΟΥ;
Η Κηφισια ειναι πλουσιο προαστιο της Αττικής.
Οσο για την ευτυχια...δεν φαινεται παντα...υπαρχουν και ανθρωποι που ξερουν να προσποιουνται καλα.
Τεσπα το κουρασαμε...απ'οτι βλεπω δεν θες να παντρευτεις οπότε μαζεύω τα μπογαλάκια μου και φεύγω; :)

thanos είπε...

μονο μια προσκληση κανει γυρω στο ευρω..οποτε φανταζομαι ποσο θα στοιχιζει ενας ολοκληρος γαμος.,,τα καλυτερα ευχομαι!

If...ιγένεια είπε...

Να την χαίρεσαι! Η ώρα η καλή και καλούς απογόνους!

Σοφία είπε...

Είναι πολλά τα λεφτά... Θάνο!!!
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου, καλημέρα!

Σοφία είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ Ιφιγένεια, καλημέρα!

eroessa είπε...

ΜΩΡΟ, ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΩ...ΠΟΣΟ ΤΙΣ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΘΥΜΟΤΥΠΙΕΣ!
ΗΜΟΥΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ...ΨΗΦΙΖΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΟΛΥΘΕΛΩ) ΘΑ ΚΑΝΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ...
ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ!
ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΕΣΑΙ!

Σοφία είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου για τις ευχές σου! Όσο για το γάμο σου... πες το κι έγινε!!!
Καλό βράδυ Εροέσσα!