Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Ένας κουβάς "Μαγεία"...

"Μετά την βροχή, ακολουθεί πάντα λιακάδα..." λέει ένα μεγάλος φιλόσοφος! Γι' αυτό μετά από ένα μίνι εβδομαδιαίο ψυχοπλάκωμα, ήρθε ένα υπέροχο τριήμερο που έφτασε τις μπαταρίες στο φουλ.
Παρασκευή απόγευμα ήμουν Θεσσαλονίκη, παρέα με την καλύτερη παρέα... Την δική μου παρέα! Πρώτα ένα χαλαρό Θεσσαλονικιώτικο ποτάκι στο Famous (έχω πιει έναν ωκεανό κάποτε εκεί!) και από κει για κινηματογράφο. Την συγκεκριμένη ταινία την περίμενα πως και πως! Είχα δει μια παρουσίαση στην τηλεόραση και μου είχε κάνει κάτι! Διαβάζω και ένα σχετικό post στην
roadartist και κόλλησα! Είδαμε λοιπόν την Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον, μια ταινία που μου είπε πολλά, που με προβλημάτισε...
Μετά το τέλος της ταινίας, μας βρήκε παρέα να πίνουμε ποτάκι στο Partizane (δυστυχώς ήμουν με δέκατα και δεν το ευχαριστήθηκα όπως άλλες φορές... Μετά τις 3 συνήλθα κάπως!) και να συζητάω πράγματα με τον κουμπάρο που κανένας στο μαγαζί δεν μπορούσε ούτε να φανταστεί! Το ξημέρωμα μας βρήκε στην Ναβαρίνου, στο Ψητό να τσιμπολογάμε!
Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που είμαι Σάββατο στην Θεσσαλονίκη και δεν κάνω έφοδο στην αγορά... Υπέρβαση!!! Αλλά είχα πιο σημαντικά πράγματα να κάνω! Μόνο για λίγο στο σούπερ μάρκετ για τα απαραίτητα κι από κει στο σπίτι να κάνω την παραγγελιά των αντρών: κοτόπουλο με κάρυ και κουσκούς μαροκινό με λαχανικά. Επιδόρπιο:ένα ταψί μιλφέϊγ από τα χεράκια μου, ειδικά αφιερωμένο στον Αντώνη... Με τρις μήνες καθυστέρηση! Φάγαμε του σκασμού, ήπιαμε δυο μπουκάλια Βίβλια Χώρα (κορυφαίο κρασί, το συνιστώ ανεπιφύλακτα!) και αρχίσαμε την μπιρίμπα! Κι επειδή με τον τύπο έχω ανοιχτούς λογαριασμούς από το καλοκαίρι του 2007, να ξέρεις ότι η παρτίδα δεν τελείωσε και θέλω ρεβάνς!!! Η ώρα περνάει και εμείς έχουμε πωρωθεί άσχημα. Το τραπέζι μας όμως δεν θα μας περιμένει! Μπουζούκια (λίγο πιο εκλεπτυσμένα) στην Barbarella με πολύ καλή παρέα (σχεδόν...) να ακούσουμε Ολυμπίου (δεν τρελάθηκα...) και Αξά! Όσοι ζουν στην Θεσσαλονίκη ξέρουν τον Αξά και τον γουστάρουν τρελά! Το έχει αφάνταστα ο τύπος, φοβερά επικοινωνιακός ήξερε ακριβώς τι θέλει ο κόσμος, πως ξεσηκώνετε! Το κλείσαμε κι αυτό και είπαμε μετά από 3 μπουκάλια Jameson να χτυπήσουμε καμιά μπουγάτσα για να στρώσει το στομάχι! Κατά τις 7 και κάτι που ήμουν ξαπλωμένη στον καναπέ μου (έχω αρχίσει να έχω δικαιώματα!) έλεγα στον εαυτό μου ότι την Κυριακή δεν θα βάλω σταγόνα αλκοόλ στο στόμα μου και κάπως έτσι με πήρε ο ύπνος...
Η Κυριακή είχε ξημερώσει την ώρα που έπεφτα για ύπνο κι όταν ξύπνησα η λιακάδα κρατούσε γερά. Ένα καφεδάκι χαλαρά στο σπίτι κι από κει στην Μπότσαρη, στον Γιώργο από την Συρία για ουζάκι και καλό μεζέ! Ρεβυθοκεφτέδες καταπληκτικοί, χταπόδι λιαστό και γενικά γεύσεις με προσωπικότητα! Παρέα με τους άντρες ήπια, έφαγα και κάπνισα (ναι, όλως παραδόξως το έκανα κι αυτό!) όσο κι αυτοί! Τους είπα ότι θα με χαλάσουν, θα χάσω κάθε ίχνος θηλυκότητας μαζί τους! Γι' αυτό κι αυτοί μου έφεραν έναν ναργιλέ, μου γύρισε το μάτι ανάποδα (βαρύ πράμα!) και κάπου στο έβδομο ποτήρι Μαγεία τους είπα ότι δεν αντέχω άλλο και θέλω να ξαναγίνω κοριτσάκι!
Έτσι μας βρήκε το απογευματάκι στην Αριστοτέλους στο Box για καφεδάκι. Βρήκαμε κι άλλη παρέα (Βάσω την έλεγαν την κοπέλα Αντώνη μου!) και πιάσαμε κουβέντα για την ταινία, την βραδιά στα μπουζούκια, το πόσο άκυροι μπορεί να είναι κάποιοι άνθρωποι και άλλα τέτοια σχετικά με το τριήμερο. Εννοείται ότι η κουβέντα αυτή δεν έγινε με καφέ, αλλά με δυο-τρία ποτηράκια Drambuie κι όταν πλέον γυρίσαμε σπίτι σκεφτόμουν ότι ευτυχώς κράτησα την υπόσχεσή μου να μην πιω τίποτε που έκανα το ξημέρωμα της Κυριακής! Άραξα στον καναπέ μου, σχεδόν έλιωσα κι άκουγα τα παιδιά να βάζουν μουσική και να χαζολογούν... Μέχρι που κοιμηθήκαμε.
Αυτές τις στιγμές δεν τις αλλάζω με τίποτε, νομίζω ότι γι' αυτές τις στιγμές ζούμε τελικά! Τις στιγμές που έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που γουστάρουμε, που αγαπάμε, που τα λέμε καλά! Κλείνω αυτό το post με το τραγούδι που έκλεισε την βραδιά, μετά από αυτό δεν είπαμε κουβέντα, μόνο καληνύχτα...




ΥΓ= Τα πνευματικά δικαιώματα του τίτλου του post ανήκουν σε δυο ανθρώπους: στο ευφυέστατο γκαρσόν που έγραψε στον λογαριασμό "μαγεία κουβάς" και στον Αντώνη που τον απαίτησε!

14 σχόλια:

Princess είπε...

Παντα τετοια κουκουβάου μου!!! Γιατι αυτα ειναι τα πολυτιμα!!!

Roadartist είπε...

Είσαι απίστευτη!!!
..Πέρασες ένα σούπερ σκ, τόσο που μου 'άνοιξες' την όρεξη...για ποτά κλπ!!!
:))

Απ'ότι κατάλαβα σου άρεσε η ταινία ε?? Αν ναι, πολύ χαίρομαι.. :)

"Αυτές τις στιγμές δεν τις αλλάζω με τίποτε, νομίζω ότι γι' αυτές τις στιγμές ζούμε τελικά! Τις στιγμές που έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που γουστάρουμε, που αγαπάμε, που τα λέμε καλά"

Όλη η ουσία της ζωής σε αυτό κρύβεται.. Τα υπόλοιπα εκμηδενίζονται μπροστά του! Μπράβο..

Ανώνυμος είπε...

αυτές οι στιγμές έχουν αξία, οι στιγμές που περνάμε με πρόσωπα αγαπημένα. κι άμα κάνουμε και υπερβάσεις, ακόοοοομα καλύτερα! Πάντα και παντού να περνάς καλά! Ωραίο τριημεράκι! Φιλιά!!

KaLLinaki είπε...

Τα τσούξαμε; τα τσούξαμε;
Υπέροχες πολύτιμες παρείστικες στιγμές!
Πάντα να έχεις κοντά σου ανθρώπους που σε κάνουν να περνάς καλά...μια ζωή την έχουμε αν δεν την γλεντήσουμε.....

manolito είπε...

Και εις άλλα με υγεία!Δέχομαι την πρόκληση-πρόσκληση! Αν και το ματσάκι είναι σαν να κλέβεις εκκλησία...
Ενα τέτοιο τριήμερο ακόμα και βλέπω να εξαφανίζεται και το τελευταίο ίχνος θυληκότητάς σου!!!
Δεν έχεις ανάγκη κούκλα μου! Το 'χεις!
Ααααχ! Το τριήμερο ήταν... ΜΑΓΕΙΑ!
Μάκια!

fvasileiou είπε...

Μακάρι να ήμουνα κι εγώ εκεί μαζί σας, γιατί ένας Θεός ξέρει μόνο πόσο έχω ανάγκη ένα τέτοιο Σαββατοκύριακο.

ΥΓ1: Ποοοοολύ καλή ταινία ο "Μπέντζαμιν Μπάττον"

ΥΓ2: Το Βίβλια Χώρα, το κόκκινο, είναι ένα από πλέον αγαπημένα μου κρασιά.

Σοφία είπε...

*Princess
Πάντα τέτοια Βιβή μου, άλλωστε γι' αυτά ζούμε!
Καλό βράδυ πριγκηπέσα μου!

*Roadartist
Πραγματικά πέρασα σούπερ! Βέβαια βλέπω να λαμβάνω Χριστουγεννιάτικη κάρτα από τους Ανώνυμους Αλκοολικούς (που λέει και μια ψυχή!) μετά από αυτό το post!
Καλό βράδυ roadartist!

Σοφία είπε...

*uncle scrooge
Πάντα μου άρεσαν οι υπερβάσεις! Σούπερ το τριημεράκι και ελπίζω να έρθουν κι άλλα τέτοια σύντομα!
Φιλάκια Σκρουτζάκο μου!

*KaLLinaki
Τα τσούξαμε με το παραπάνω! Πως θα ήταν η ζωή αν δεν υπήρχαν άνθρωποι που αγαπάμε; Χάλια!!!
Καλώς ήρθες και καλό σου βράδυ!

Σοφία είπε...

*manolito
Ναι! Θέλω κι άλλο τέτοιο τριήμερο! Και μέχρι τότε σε περιμένω για ένα απλό σουκου!
Ε! Όχι κι εκκλησία! Έχε χάρη που φεύγει ο κουμπάρος, αλλιώς θα έπαιρνα τον παρτενέρ μου και θα σας παίζαμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε!!!
Α! Και την επόμενη φορά με βλέπω μόνο με φουστίτσες και κοτσιδάκια, γιατί μαζί σας θα αλλάξω φύλλο!!!
Φιλάκια πολλά και τα λέμε από κοντά... Μαγεία!!!

Σοφία είπε...

*fvasileiou
Δεν το ήξερα ότι ενδιαφέρεσαι για ένα Σαββατοκύριακο κραιπάλης! Την επόμενη φορά θα σε πάρω μαζί μου!!!

ΥΓ1= Απίστευτη η ταινία! Πραγματικά με προβλημάτισε πολύ και ξεκίνησε απίστευτες συζητήσεις... Πως θα ήθελες να ζήσεις την ζωή σου, όπως ξέρεις ή αντίστροφα;

ΥΓ2= Το κόκκινο δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά το λευκό είναι απλά υπέροχο!

Ανώνυμος είπε...

θέλω να ξαναγινω κοριτσάκι...πόσο μου άρεσε αυτό!


Μπράβο βρε παιδί!

να περνάς πάντα τόσο καλα΄!

τα φιλιά μου!

Σοφία είπε...

Μα τι να τους έλεγα Γλαύκη μου; Που λίγο ακόμα να καθόμουν μαζί τους, θα γινόμουν αγοράκι σίγουρα!
Καλό βράδυ, σε φιλώ!

Ανώνυμος είπε...

αχου. θελω να ερθω πανω τωρα!!
με δεχεστε???
ε?
ε?

Σοφία είπε...

Όχι απλά σε δεχόμαστε, σε απαιτούμε! Ανηφόρισε εσύ προς τα πάνω κι εγώ θα κανονίσω τα υπόλοιπα!
Καλό μεσημέρι ψιθυράκι μου!