Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Κρήτη - Ηράκλειο

Πρώτη φορά πήγα στην Κρήτη πριν 14 χρόνια με το σχολείο. Ήταν ίσως από τα πιο κουραστικά ταξίδια που έχω κάνει γιατί οι καθηγητές από την μια μας έτρεχαν ολημερίς για να προλάβουμε να δούμε όσα περισσότερα πράγματα μπορούσαμε κι από την άλλη εμείς σαν πιτσιρίκια θέλαμε να ξενυχτάμε σε κλαμπάκια και ρεμπετάδικα! Το μόνο σίγουρα είναι ότι πέρασα σούπερ και η εικόνα που είχε μείνει στο μυαλό μου, είναι η εικόνα ενός πολύ ευλογημένου τόπου! Αυτή τη φορά η εικόνα που είχα στο μυαλό μου ενισχύθηκε κατά πολύ! Και ξέρετε τι με στεναχωρεί πάρα πολύ; Που συνειδητοποιώ ότι ο δικός μου τόπος είναι "φτωχός" και "άσχημος" και κανένας δεν κάνει κάτι για να βελτιωθεί αυτό!!!
Ξέφυγα από το θέμα, γι' αυτό ας επιστρέψω για να σας δείξω τι είδα και τι έκανα στο ταξίδι αυτό. Μέρα πρώτη ή μάλλον νύχτα πρώτη, γιατί έφτασα αργά...
Νυχτερινή βόλτα στην πόλη.
Στην Δημοτική Πινακοθήκη.
Ναός Αγίου Τίτου.
Στο πλάι του ναού.

Κι από κει για ρακές και υπέροχα μεζεδάκια στο πενήντα-πενήντα. Μετά ποτάκι στο Παγοποιείο. Εννοείται ότι μετά απ' όλα αυτά δεν έχει άλλες φωτογραφίες!!!

Στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Ακόμα μια κουκουβάγια!
Το ζωάκι έχει νεύρα...
...και η Βασούλα κέρατα!!! Συγγνώμη φιλενάδα, αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ! Και να λες ευτυχώς που δεν πρόλαβα να σε βγάλω φωτογραφία στην προσομοίωση του σεισμού...
Κομμάτι της αλυσίδας της ζωής... Κρίμα το ποντικάκι!
Περίεργα και πολύ παχουλά ποντικάκια, κοιμούνται το ένα πάνω στο άλλο.
Κι από κει στον ερευνότοπο... Απλά ξαναγίνεσαι παιδί!
Στην κατασκήνωση βράδυ. Τι τρελή χαρά;
Έπαιξα με τις κούκλες του κουκλοθέατρου, αλλά πιο πολύ αγάπησα την κουκουβάγια! Γίνομαι γραφική...
Μπήκαμε και στην κουφάλα του δέντρου..
...μυρίσαμε...
...και ζωγραφίσαμε! Δηλαδή τα παιδία παίζει! Αν έχετε παιδάκια είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσετε ευχάριστα ένα πρωινό.
Περπατήσαμε στο λιμάνι.
Χαζέψαμε την θάλασσα.
Ένα καφεδάκι στα γρήγορα στο Mare και βουρ για Ρέθυμνο...
Συνεχίζετε...

6 σχόλια:

Μαρία είπε...

Το ότι θα έβλεπα και ποστ για το Ηράκλειο δεν το περίμενα. Χαχα. Την επόμενη φορά σου προτείνω να επισκεφτείς την "Ουτοπία" (επι της οδού Χάνδακος) για να δοκιμάσεις την πιο ωραία σοκολάτα και το πιο απίθανο φοντί σοκολάτας που έχεις γευτεί ποτέ! Θα έκανες φαντάζομαι βόλτα στην ανανεωμένη παραλιακή και στο εμπορικό κέντρο Talos Plaza.;) Εκεί πίσω απο τον Άγιο Τίτο , έχει στενάκια με κουτούκια και μικρά ταβερνάκια πολύ ωραία. Δεν ξέρω αν τα εξερεύνησες , αλλά αξίζουν ;) Tο αρχαιολογικό μουσείο επίσης είναι πολύ ενδιαφέρον. Χαίρομαι που αυτή τη φορά η πόλη μου σου άφησε καλύτερη εντύπωση. Έχω βαρεθεί να ακούω ότι είναι μια μικρογραφία της Αθήνας. Πλέον , δεν είναι. :)

gnostosagnostos είπε...

 εγω τοσο καιρο που κατεβαινω κατω δεν εχω παει σε κανενα μερος που πηγες εσυ!
τι διαολο....?
τουλαχιστον πες μου τιποτα για το ρεθυμνο που κατεβαινω μεθαυριο

fvasileiou είπε...

To ξέρεις ότι δεν έχω πάει ποτέ στην Κρήτη; Κι εκεί μένει ένας απο τους πιο αγαπημένους μου φίλους, ο οποίος με κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του να πάω. Κάποια στιγμή σίγουρα θα το κάνω, αλλά μέχρι τότε θα περιηγηθώ με τα κείμενά και τις φωτογραφίες σου εκεί...

Roadartist είπε...

Και εγω πηγα χρονια πριν με το σχολειο.. και την ιδια αναμνηση εχω .. :) :) Ωραίος τόπος! Πρέπει φυσικά να ξαναπάω.. η 5ημερη δεν πιάνεται.. Φιλιά!

princess είπε...

Οχι που θα διαφωνησω οτι η Κρητη ειναι ευλογημενος τοπος (σιγα που δε θα παινεψουμε το σπιτι μας), αλλα να σου πω, δεν υπαρχει τοπος φτωχος και ασχημος! Ολοι οι τοποι εχουνε ομορφιες κι ολοι εχουνε τον πλουτο τους! (Δεν ειναι βρε πλουτος οι ανθρωποι; Μονο για αυτο ειναι πλουσιος ο τοπος σου και με το παραπανω!)

Σοφία είπε...

*Μαρία
Γιατί να μην γίνει ποστ το Ηράκλειο; Εγώ κάθε ταξίδι το κάνω ποστ, ειδικά αν το ευχαριστηθώ!
Για την Ουτοπία ξέραμε κι εμείς, αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε... Την επόμενη φορά ίσως! Το αρχαιολογικό μουσείο το επισκέφτηκα στην εφταήμερη, όχι πως θα με χαλούσε να ξαναπάω, αλλά ο χρόνος βλέπεις! Όσο για την ομοιότητα με την Αθήνα δεν θα το έλεγα, ίσως μια μικρογραφία την Θεσσαλονίκης, πιο ανθρώπινη εκδοχή!
Καλό βράδυ!

*γνωστός άγνωστος
Μάλλον δεν είχες την διάθεση να πας και να δεις όμορφα πράγματα! Για ψάξε λίγο παραπάνω...
Ρέθυμνο, ε; Μείναμε πολύ λίγες ώρες και δεν έχω πολλά να σου πω! Sorry!!! Ψάξε όμως και είμαι σίγουρη ότι θα περάσεις καλά!
Καλό ξημέρωμα άγνωστε!

*fvasileiou
Δεν έχεις πάει ποτέ στην Κρήτη; Και έχεις και κολλητό εκεί; Κακώς Φώτη μου, πολύ κακώς!!!
Μείνε συντονισμένος και έρχονται πολλές ακόμα φωτογραφίες...
Καλό βράδυ!

*Roadartist
Φιλενάδα η αίσθηση που μου έμεινε αυτή τη φορά είναι πολύ καλύτερη! Μόλις μπορέσεις μην χάσεις ευκαιρία! Πολλά φιλιά!

*princess
Ξέρεις Βιβίκο μου οι ομορφιές κάποιων τόπων είναι αμέτρητες: πράσινο, θάλασσα... ξεφεύγει το μάτι! Εδώ βλέπω μόνο μαυρίλα, κάρβουνο, νέφος και πολύ με χαλάει! Οι άνθρωποι είναι σημαντικοί όπου κι αν βρίσκεσαι, δεν ζεις χωρίς αυτούς και εδώ έχω πολλούς ανθρώπους που μου είναι απαραίτητοι!!!
Καλό ξημέρωμα πριγκηπέσα μου!