Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Που είναι το internet;

Σαν χαρούμενο παιδί που είμαι, πήρα το laptopακι μου πριν ένα μήνα περίπου. Το πακέτο περιλάμβανε 8 μήνες δωρεάν ίντερνετ, για το οποίο έπρεπε να τηλεφωνήσω στην εταιρεία για να μου το ενεργοποιήσουν. Παρασκευή τον πήρα και Δευτέρα παίρνω τηλέφωνο για να κάνω την διαδικασία που χρειαζόταν. Σε πρώτη φάση με έχουν σε αναμονή 50 περίπου λεπτά! Απ' την μια η υπομονή μου να εξαντλείται (δεν φημίζομαι για την υπομονή μου, τι να κάνω;) και απ' την άλλη να κάνω σκέψεις του στυλ "Πες ότι το κλείνω τώρα, θα πρέπει την επόμενη φορά να περιμένω πάλι τόσο;"! Μια φρίκη εν ολίγης!!! Και εκεί που λέω να παρατήσω τις προσπάθειες, ακούγεται μια έντρομη φωνή! Του εξηγώ πως έχουν τα πράγματα και μου ζητάει ευγενικότατα να ξανά καλέσω σε μερικές μέρες γιατί γίνεται χαμός στο τηλεφωνικό κέντρο λόγω της κακοκαιρίας! Σιγά την κακοκαιρία ρε παιδιά; Αυτό που εσείς βιώσατε τότε, εμείς το ζούμε κάθε χειμώνα σε πολύ μεγαλύτερη έκταση! Είδες ποτέ να βγαίνει καμιά μονάδα της Δ.Ε.Η. εκτός λειτουργίας λόγο κακοκαιρίας; Όχι βέβαια! Τέλος πάντων, σεβαστό το ότι δεν έχουν ξανά δει χιόνι και τα χάσανε!
Αφήνω να περάσουν 3-4 μερούλες και ξανά παίρνω. Μου απαντάει μια κοπέλα, ευγενικότατη, εξυπηρετικότατη! Άντεξε και τις 300 ερωτήσεις που της έθεσα, μου εξήγησε πως έχουν τα πράγματα και μου ζήτησε να κάνουμε μια ηχογράφηση των στοιχείων μου, για να μπορέσει να ενεργοποιηθεί το ίντερνετ. Άρα αφού έγινε και αυτό, μου λέει ότι τώρα θα πρέπει να περιμένω 12 μέρες για να παραλάβω τον εξοπλισμό μου. Όλα ωραία και καλά, χάρηκα πολύ και άρχισα να μετρά μέρες. Περνάνε οι 12 που μου' χαν πει και σκέφτομαι "Δεν πειράζει! Μια μέρα πάνω, μια μέρα κάτω δεν έγινε και τίποτα! Θα 'ρθει όπου να' ναι!". Ωραία τα λες εσύ, έλα όμως που αυτοί έχουν αντίθετη γνώμη...
Και ξανά χτυπάει το τηλέφωνο και ξανά μια ευγενική κοπέλα (αυτή η ευγένεια τους με σκοτώνει! Δεν μπορείς να τους μιλήσεις άσχημα!) και μου λέει ότι πρέπει να κάνουμε μια ηχογράφηση! Ποια ηχογράφηση γλυκιά μου; Δεν το κάναμε αυτό με την άλλη κοπέλα; Όχι μου λέει! Εκείνη η ηχογράφηση ήταν για να ενεργοποιηθεί το πακέτο της σταθερής τηλεφωνίας, αυτή θα είναι για το ίντερνετ! Χριστέ μου! Σε λίγο απ' τις πολλές ηχογραφήσεις, θα βγάλω και δίσκο!!! Άντε, ξανά-μανά ηχογράφηση, βάζω και την καλή, την επίσημη φωνή μου ντε και αρχίζω να μετρά τις 12 μέρες ξανά απ' την αρχή! Έχουν περάσει οι 10, ο εξοπλισμός μου είναι άφαντος και το blogάκι μου παραμελημένο! Τι να κάνω που άνοιξε ο καιρός, άνοιξαν οι δουλειές και δεν έχω τον χρόνο που είχα πριν στην δουλειά! Που θα πάει όμως... Θα 'ρθουν καλές μέρες και για μας!

14 σχόλια:

Γκρινιάρης είπε...

Καλά, αυτές οι ταλαιπωρίες με το internet είναι απαράδεκτες! Τι είναι αυτό το πράγμα πια...!

Υπομονή και εύχομαι σύντομα να έχεις internet σπίτι!

Unknown είπε...

Υπομονή φιλανάδα!
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά θα περάσουν κι'αλλες 12 μέρες, κι'αλλες 12, κι'αλλες, κι'αλλες...
HAVE FAITH!!!
Που θα πάει όμως, κάποια στιγμή θα το έχεις και θα το χαίρεσαι...

Ανώνυμος είπε...

Έχεις αποστολή Σοφία...
Καλησπέρα σε όλους

fvasileiou είπε...

Κι εγώ άλλαξα πρόσφατα εταιρία και περίμενα, περίμενα, περίμενα να ρθει η σύνδεση. Έβριζα το επιχειρηματικό μου δαιμόνιο, που μου υπέδειξε να προτιμήσω το "καλλίτερο, γρηγορότερο, φτηνότερο" πακέτο.
Μου εξήγησαν ότι είναι γενικό το φαινόμενο της καθυστέρησης κι όχι... Παγκρατιώτικο, γιατί οι Έλληνες αποφασίσαμε να διαδικτυωθούμε.

Υπομονή. Θα περάσουν οι μερούλες!!!

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή...θα περάσουν πολλές ντουζίνες μέρες, καλό είναι να το πάρεις απόφαση :)

Σοφία είπε...

Κι εγώ αυτό εύχομαι γκρινιάρη μου!
Καλό απόγευμα να 'χεις!

Σοφία είπε...

Πόσο υπομονή ρε φιλενάδα; Μην πάθω τα δικά σου τα καλά, τότε που περίμενες μήνες!
Φιλάκια!

Σοφία είπε...

Έρχομαι Πέτρο να δω...
Καλησπέρα!

Σοφία είπε...

Α! Βλέπω όλοι έχουμε μια πονεμένη ιντερνετοϊστορία!
Καλησπέρα Φώτη!

Σοφία είπε...

Προσπαθώ να το πάρω απόφαση Νιόβη μου, προσπαθώ...
Καλό απόγευμα!

Princess είπε...

Το ιντερνετ στην ελλαδα ειναι μια ιστορια υπομονης. Υπομονη να συνδεθεις, υπομονη να ανεχτεις τα καπριτσια του -τωρα εχεις, τωρα δεν εχεις- και μετα λενε οτι ως ελληνες ειμαστε γαιδαροι.. Εμ με τοση υπομονή.... (Α, κι οσο απομακρύνεσαι απο τα αστικά κεντρα, μεγαλώνει και η υπομονή που απαιτειται...)

Σοφία είπε...

Υπομονή, πολύ υπομονή...
Καλημέρα πριγκιπέσσα μου!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Yπομονή μέχρι την σύνταξη..Δεν είναι μακριά..:)--

Σοφία είπε...

Μακάρι να έρθει τόσο σύντομα και η σύνταξη!
Καλημέρα Νικολάκη μου!