Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

New York Part I

Μου ζητήσατε να σας "δείξω" την Νέα Υόρκη. Είναι μέρες τώρα που προσπαθώ να κάνω ένα σχετικό post, αλλά μάλλον μου είναι πολύ δύσκολο! Όχι γιατί δεν ξέρω να γράφω, ούτε γιατί δεν ξέρω να εκφράζομαι, ποτέ δεν αντιμετώπιζα τέτοια προβλήματα! Το θέμα όμως είναι ότι το ταξίδι αυτό φαντάζει τόσο ψεύτικο στο μυαλό μου, που πραγματικά δεν ξέρω τι να γράψω! Νομίζω ότι όλο αυτό δεν το έζησα, δεν ήμουν πραγματικά εκεί! Απλά είδα ακόμα μια ταινία, από τις χιλιάδες που έχω δει, που η πόλη που διαδραματιζόταν ήταν η ΝΥ! Πάντα μου έλεγαν όλοι ότι βγάζω πολύ καλές φωτογραφίες, μόνο που αυτή τη φορά μαγεύτηκα τόσο πολύ από το θέαμα, προσπαθούσα να ρουφήξω κάθε εικόνα, που υστερώ λιγάκι στο φωτογραφικό μου αποτέλεσμα! Αν μπορούσε κάποιος να μπει στο μυαλό μου, θα καταλάβαινε τι ακριβώς θέλω να πω, δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι εφικτό! Γι' αυτό θα σας δείξω όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορώ, με ελάχιστα δικά μου σχόλια και αφήνω εσάς να βγάλετε τα συμπεράσματα σας...Η αφεντομουτσουνάρα μου με φόντο ένα κτίριο, που σπάω μέρες το κεφάλι μου για να θυμηθώ ποιο είναι!!!Το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ. Η θέα από το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ. Πάνω στο Εμπάιρ μπορείς να δεις τα πάντα... Εδώ θαυμάζεις το υπέροχο Central Park. Το μεγαλύτερο Macy's της Νέα Υόρκης! Έφαγα πολύ χρόνο και χρήμα εκεί μέσα... Το Μπράιαντ Παρκ μεσημεράκι, όπου ο κόσμος κάνει το μεσημεριανό του διάλειμμα ή απλά λιάζεται...
Η Δημόσια βιβλιοθήκη, κάποιοι ίσως την θυμούνται από την ταινία "The day after tomorrow".
Μέσα στο μουσείο Γκούγκενχαϊμ. Δεν επιτρεπόταν να βγάλουμε φωτογραφίες τα εκθέματα.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο. Είναι τόσες πολλές οι φωτογραφίες που έχω μέσα στο Μητροπολιτικό Μουσείο, που θα σας δείξω ελάχιστα... τα πιο αγαπημένα μου!Παρέα με μια σαρκοφάγο!Ναι! Είναι φανερό ότι με μάγεψε ο Αιγυπτιακός πολιτισμός!Χωρίς σχόλια!!! Η μεγάλη μου αγάπη Βίνσεντ Βαν Γκογκ!Και βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει ένας Πικάσο!To Έλις Άιλαντ, όπου σήμερα στεγάζεται το Μουσείο μετανάστευσης. Το φοβερότερο όλων είναι ότι εκεί (μέσω κομπιούτερ) μπορείς να εντοπίσεις συγγενείς που από το 1892 έως το 1954 πέρασαν και εγκαταστάθηκαν στην Αμερική!Και βέβαια το Άγαλμα της Ελευθερίας!Ο πιο διάσημος πίνακας του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (MoMA), ο Λουόμενος!Δεν θυμάμαι τον καλλιτέχνη, αυτό που μετράει είναι το έργο τέχνης!Οι σούπες του Άντι Γουόρχολ.Ένα έργο τέχνης ξέμπαρκο, ίσως όπως ήταν οι αγελάδες στην Αθήνα!

Το post μου βγήκε λιγάκι μεγαλύτερο απ' ότι το υπολόγιζα! Βέβαια θα μου πεις 600 φωτογραφίες είναι αυτές, άρα είναι λογικό! Γι' αυτό θα ακολουθήσει ακόμα ένα post για την Νέα Υόρκη, ένα για το Atlantic city και ένα για το Long Beach Island!

26 σχόλια:

Princess είπε...

Να κρατήσεις παντα τις ομορφες αναμνήσεις σου Σοφάκι, και να μαζεύεις καινούργιες σε κάθε σου ταξίδι..

Alexis B είπε...

να περνάς πάντα τόσο καλά.
Το χαμόγελο των φωτογραφιών να μη χαθει ποτέ από τα χείλη σου.
Καλημέρα

Σοφία είπε...

Κανένας δεν κοιμάται τέτοια ώρα;
Αυτό ακριβώς προσπαθώ να κάνω!
Καλό βράδυ πριγκιπέσσα μου!

Σοφία είπε...

Να περνάω πάντα καλά; Μακάρι να γίνεται πάντα αυτό, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα... Ευτυχώς το χαμόγελο μου, είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα που διαθέτω!
Καλό βράδυ Αλέξη μου!

DaNaH είπε...

Μπράβο Σοφία! Πάρα πολύ όμορφες οι φωτογραφίες! :)

Το κτίριο που είπες στο οποίο μπορεί κανείς μέσω υπολογιστή να βρει συγγενείς νομίζω το έδειχνε στην ταινία National Treasure του 2004 με τον Nicolas Cage.

Είναι πολύ ωραίο που πραγματοποίησες το όνειρό σου! Είμαι βέβαιη πως γύρισες πολύ "γεμάτη" από εικόνες και αναμνήσεις!

Περιμένουμε κι άλλα ποστ με όμορφες φωτογραφίες και τις ωραίες περιγραφές σου! :)

Την καλημέρα μου!

Μενεξεδιά είπε...

Να ξαναπάς! Να ξαναπάς εκεί που θέλεις και αγαπάς! χαχχαχα :) Μου έμεινε και μένα η απορία με το πρώτο κτίριο γιατι στο τούτο του κάτι μου κάνει... Αντέχουμε και πιο μικρές δόσεις, αλλιώς υποψιάζομαι να πάθουμε παροξυσμό και να ζητήσουμε όλοι ομαδικά βίζα για Αμέρικα :*

Τριπλο Κλικ είπε...

Αυτή η φωτογραφία από το Έλις Άιλαντ...πολύ μακρινή βρε αδερφάκι μου...δεν έχεις καμιά άλλη;;;
:-p

Υ.Γ. Πάντα τέτοια...

Ανώνυμος είπε...

wow!!! Περασες καλα και ...φαινεται!!! Μπραβο!!! Χαιρομαι πολυ για σενα και ζηλευω ..καλοπροαιρετα παντα!!!

Καλημερα κυρια μου!

Σοφία είπε...

Δανάη μου την ταινία που λες με τον Nicolas Cage δεν την έχω δει. Το Έλις Άιλαντ το είδα πρόσφατα σε μια ταινία με τον Will Smith, αν θυμάμαι καλά λεγόταν ο Μετρ του ζευγαρώματος!
Πραγματικά ήταν ένα όνειρο που δεν πίστευα ότι θα γίνει ποτέ πραγματικότητα! Τώρα πάμε γι' άλλα, ίσως μεγαλύτερα...
Καλημέρα!

Σοφία είπε...

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να ξεπετάξω ολόκληρη ΝΥ με ένα ποστ! Γίνεται όμως, δεν γίνεται;
Άντε να πάρεις και κανένας άλλος Visa για να μην πηγαίνω-έρχομαι μόνη μου!
Καλημέρα Μαλινάκι μου!

Σοφία είπε...

Όταν έβλεπες τις φωτογραφίες δεν πρόσεξες και τώρα κάνεις σαν να μην ξέρεις Ηρακλή μου; Λες να μην έχει; Μου φαίνεται ότι την επόμενη φορά θα σ' εξετάσω!!!
Και που είσαι; Να προσέχεις την φιλενάδα μου, οκ?
Φιλάκια!

Σοφία είπε...

Πάρα πολύ καλά Άρη μου! Τώρα τι κάνουμε όμως;
Πολύ καλημέρα σας κύριε μου!

Ανώνυμος είπε...

Και τα Χριστούγεννα είναι όμορφη...
Κολλήσαμε και εμείς στο πρώτο κτίριο
Και φυσικά εγώ ως ξανθιά θέα στην πόζα σου στο love χαχαχαχα

Σοφία είπε...

Τα Χριστούγεννα Μάνια μου λέω να κάνω κάτι πιο κοντινό, δεν αντέχω πάλι 11 ώρες σ' ένα αεροπλάνο! Μάλλον για Βιέννη με βλέπω!
Για το κτίριο που λες, θα το θυμηθώ! Που θα μου πάει;
Όσο για την στάση μου στο love; Τι να κάνω; Από τις πολλές φωτογραφίες που βγήκα, την είδα μοντέλο!!!
Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Άργησες με τις φωτό, αλλά μας αποζημίωσες!! Θέλω κι εγώ NYC!!!! Αυτό που λες με τις φωτογραφίες, το καταλαβαίνω απόλυτα... Να σε μαγεύει ένα θέαμα και να θες να το αποτυπώσεις με τα μάτια. Υπέροχο :)

Σοφία είπε...

Μαζευτήκαμε πολλοί και την επόμενη φορά βλέπω να ναυλώνουμε αεροπλάνο δικό μας, για να μας χωρέσει!
Καλημέρα uncle scrooge!

DaNaH είπε...

Σοφία, δίκιο έχεις από το Hitch με τον Will Smith το θυμάμαι το κτίριο! Μπέρδεψα τις ταινίες χεχε! :)

Ανώνυμος είπε...

wow!!τωρα μου βαλες ιδεες!ποσο δυσκολο ειναι να βγαλεις μια βιζα;;;;;;;;;

apos είπε...

είσαι μια κούκλα
(για τη NYC δεν έχω σχόλιο, στα είπα)

apos είπε...

@lifewhispers
είναι πανεύκολο να βγάλεις βίζα. Πρόσφατα έβγαλα και μου έδωσαν για δέκα χρόνια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μπεις στο site της πρεσβείας (τώρα δεν θυμάμαι τη διεύθυνση, αλλά αν το βάλεις στο google, us embassy athens, θα το δεις αμέσως) να κάνεις την αίτηση και κλείνεις και ραντεβού για να πας να τα παραδώσεις. Επίσης, μια φωτό διαβατηρίου και παράβολο στην WINBANK των 100 ευρώ (δυστυχώς). Εννοείται καινούργιο διαβατήριο (δηλαδή τα νέου τύπου που κυκλοφορούν τα τελευταία 2 χρόνια).

Σοφία είπε...

Το θέμα είναι ότι βγάλαμε άκρη ! Καλό βράδυ Δανάη μου!

Σοφία είπε...

Δεν είναι τίποτε ψιθυράκι μου, όπως σου γράφει και ο Apo. Κλείνεις ένα ραντεβού, συμπληρώνεις ένα έντυπο μέσω ίντερνετ και πας στην πρεσβεία. Την επόμενη μέρα έχεις την visa στο χέρι σου. Καλό σου ταξίδι και όταν το αποφασίσεις πάρε με μαζί σου!!!
Καλό βράδυ!

Σοφία είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ Apo μου, κοκκινίζω... Μην μου το χαλάς όμως με την ΝΥ, εγώ την λάτρεψα! Άλλωστε είναι το μόνο μέρος που έχω δει, πέρα από Ευρώπη! Α! Και γω για δέκα χρόνια έχω visa, πότε θα ξαναπάμε;
Καλό σου βράδυ!

Zealot Ape είπε...

Είναι το γνωστό "slim triangle building of vermuda square kai kala"
Το είχα σε αφίσα :S

Giannis Kafatos είπε...

ax, πάντα "ζηλεύω" τους ταξιδευτές. όταν διαβάζω τέτοια ποστ αισθάνομαι σα να έχω κάνει το μισό ταξίδι κι εγώ! σ' ευχαριστώ!
Αν και δε με ξέρεις να τολμήσω να σου ζητήσω κάτι ...
μη τυχόν κι έχεις καμια φωτό από ψηλά το σημείο που κάποτε ήταν οι διδυμοι? αν ναι πολύ θα ήθελα να τη δω!
να περνάς καλά και πάντα να ταξιδεύεις!!!
www.u-hoo.gr/gianniskafatos

roadartist είπε...

Σοφάκι άργησα να δω τα posts σου αυτά.. και σήμερα που είχα (λίγο) χρόνο πέρασα να τα δω.. για να ταξιδέψω λίγο..
Υπέροχη εμπειρία..
Ζήλεψα από την επίσκεψη σου στο moma..Να είσαι καλά να πηγαίνεις ταξίδια..είναι πραγματικά από τις πιο ξέγνοιαστες και όμορφες στιγμές στη ζωή μας.. και επικερδείς.. Υπέροχο ταξίδι (ένας ίλιγγος σε πιάνει με τους ουρανοξύστες κλπ..)