Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Παράβολο...

παράβολο το [parávolo]: χρηματικό ποσό που προκαταβάλλει κάποιος στο Δημόσιο Ταμείο είτε για να ασκήσει κάποιο ένδικο μέσο (έφεση, αναίρεση κτλ.) είτε για να ασκήσει κάποιο δικαίωμα (υποβολή υποψηφιότητας βουλευτή, αίτηση για δίπλωμα οδήγησης κτλ.) είτε για άλλους λόγους. το έντυπο που χορηγείται ως απόδειξη για την καταβολή του ποσού. (Από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/index.html)

παράβολο το [parávolo]: ο τρόπος που έχει βρει το Ελληνικό κράτος για να επιστρέφει ο καημένος ο άνεργος, τα χρήματα που του δίνονται από το Ελληνικό κράτος (σαν επίδομα ανεργίας) πίσω σε αυτό. (Από την προσωπική μου εμπειρία!)

Τους τελευταίους 10 μήνες που είμαι άνεργη, έχω δώσει απίστευτα ποσά για παράβολα! Κάθε φάκελος που φεύγει, μου στοιχίζει 20 ευρώ. Και πραγματικά δεν θα με πείραζε αν έβλεπα μια άνοδο στις θέσεις. Τι εννοώ; Εκεί που βγαίνουν τα αποτελέσματα σε έναν δήμο και είμαι στην τρίτη θέση, εκεί βγαίνουν τα επόμενα και έχω πέσει στην ενδέκατη!
Σήμερα όμως το παράβολο που πλήρωσα, κόστιζε 50 ευρώ και είναι για κάτι τελείως διαφορετικό απ' όλα όσα έχω κάνει μέχρι τώρα. Αν καταφέρω να περάσω απ' αυτόν τον διαγωνισμό, θα ξανακάτσω στα θρανία για δυο εξάμηνα και θέλω να πιστεύω ότι μετά θα αλλάξουν κατά πολύ τα πράγματα! Ας προσγειωθώ όμως τώρα, γιατί πάντα όταν πέφτω απ' το συννεφάκι μου, χτυπάω άσχημα...

7 σχόλια:

roadartist είπε...

Eyxomai na soy pane ola kala.
Kai egw exw kanei arketous tous fakelous k exw plirwsei ta apeira parabola, an kai den einai to oneiro mou na ginw dimosios ypallilos.. apla se faseis poy h zhw sta fernei skoura.. kai ta skeftesai ola..
K entaxei stin eparxia, sthn athina na deis ti ginetai.
Egw pou exasa thesi ..exaitias mias (!!!) synomilikis moy me tria paidia?? Eleos k auti.. pote prolabe..??.. ti na peis..
An kai de me noiazei, pleon to exw apokleisei ws ekdoxi kai den asxoloume.. Kali tuxi, kai min apogohteuesai pote ..

apos είπε...

Εύχομαι να γίνει. Και να κάνουμε μια μεγάλη γιορτή, στην οποία θα καίμε... παράβολα!

Σοφία είπε...

Εύχομαι κι εγώ καλή επιτυχία και λιγότερα παράβολα στο μέλλον!

moukelis είπε...

Ευχομαι να σου πανε ολα καλα Κουκουβάου...Ειναι ενας παραλογισμος γενικοτερα το συστημα στο Ελλαντα.Παντως κι εγω βρισκω καλη την ιδεα μια γιορτης με καμμενα παραβολα!

fvasileiou είπε...

Καλή, πολύ καλή επιτυχία. Νομίζω ότι η επιστροφή στα θρανία θα σου δώσει, εκτός από καλές επαγγελματικές προοπτικές, και πολύ ζωντάνια. Ξέρεις, από αυτή την σκανταλιάρικη, που μας πιάνει όταν μπαίνουμε στην αίθουσα διδασκαλίας.

Σοφία είπε...

*roadartist
Και μένα δεν ήταν ποτέ το όνειρο μου να γίνω δημόσιος υπάλληλος, αλλά μετά την απογοήτευση από τον ιδιωτικό τομέα και βλέπω να έχω και πολλές επιλογές!
Τρία παιδιά; Μη μου πεις ότι είχε και πτυχίο γιατί θα τραβάω τα μαλλιά μου που είμαι μικρότερη σου και δεν έχω ούτε ένα παιδάκι!!!
Μην στεναχωριέσαι φιλενάδα, δε παρεξηγούμε έτσι εύκολα... Ξέρεις εσύ!
Πολλά φιλιά και κουράγιο σ' αυτή τη δύσκολη φάση που περνάς!

*apos
Ουαου! Δεν το είχα σκεφτεί αυτό Apo μου! Φωτιά θα τα βάλουμε, αλλά καλύτερα να μην ενθουσιάζομαι και πολύ!
Φιλιά!

*Σοφία
Απ' το στόμα σου και στου Θεού τ' αφτί Σοφάκι μου!
Φιλιά!

*Moukelis
Ωραία! Μαζεύεται λαός για την γιορτή μου! Να 'σαι καλά Μουκελάκι μου, σε φιλώ!

*fvasileiou
Θα ξαναγίνω παιδί; Ναι, ναι!!! Θέλω!!! Βέβαια θα είναι λιγάκι δύσκολα τα πράγματα Φώτη μου, γιατί θα πρέπει να δουλεύω περιστασιακά για να επιβιώσω, αλλά θα είναι κάτι πολύ καλό για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία!
Φιλάκια!

Glayki είπε...

ΒΡΆΣΕ ΤΑ ΠΑΡΆΒΟΛΑ....
πίστεψε το δυνατά....και όλα θα γίνουν!!!!!!!!!!!!!!!!φιλιά!