Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Φαντάσματα...

Είναι αυτά, που όταν ήμασταν μικροί, νομίζαμε ότι ζούσαν μέσα στις ντουλάπες μας, κάτω απ' τα κρεβάτια μας. Μας τρομοκρατούσαν, μας φόβιζαν. Μαθαίναμε να ζούμε μαζί τους και προσπαθούσαμε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Ήταν δύσκολο αυτό, αλλά με τον καιρό το παλεύαμε και καταφέρναμε να μην τους δίνουμε σημασία! Τώρα που μεγάλωσα δεν πιστεύω στα φαντάσματα. Μου αρέσει μάλιστα να σκέφτομαι τα φαντάσματα, όπως τα είχα στο παιδικό μυαλουδάκι μου. Αυτά όμως που υπάρχουν και δεν μου αρέσουν, είναι τα φαντάσματα του παρελθόντος! Έρχονται πολλές φορές, χωρίς εσύ να τα θέλεις, και στοιχειώνουν το παρόν σου. Ανακατεύουν την ζωή σου χωρίς να το θέλεις... Εντάξει, εσύ το επιτρέπεις και γίνεται! Σε γυρίζουν πίσω, σε κάνουν να σκέφτεσαι, να ταράζεσαι, να αναπολείς. Και τι κερδίζεις; Απλά χάνεις την ψυχική σου ηρεμία, την γαλήνη που τόσο πολύ λατρεύεις...
Σήμερα το πρωί, ξύπνησα χωρίς ξυπνητήρι. Ένιωθα πολύ ξεκούραστη και ήρεμη. Ένιωθα ότι όλα βρίσκονται στα δικά μου χέρια. Και αποφάσισα να αφήσω τα φαντάσματα και να πάω παραπέρα. Γιατί οι ζωντανοί ζουν με τους ζωντανούς και οι πεθαμένοι με τους πεθαμένους!

5 σχόλια:

pendulum είπε...

Μποοοοουυυυυ!
Σε τρόμαξα?????
όλα στο μυαλό μας είναι κοριτσάκι!
Και τα φαντάσματα και τα ξωτικά..

Υγ. έχασα το κινητό και κατά συνέπεια,όλα τα τηλέφωνα. Επομένως όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα, κολ μι
φιλιάααααα

Σοφία είπε...

Αυτό κατάλαβα κι εγώ (με λίγη βοήθεια!) και λέω να βγάλω τα πάντα απ' το μυαλό μου! Καλύτερα άδειο!!!

ΥΓ= Πως τα κατάφερες βρε; Θα σε πάρω το συντομότερο να τα πούμε!
Φιλάκια!

Roadartist είπε...

Sto kalo na pane ta fantasmata!!!
Mono to twra exoume.. gia auto oso piesmeno, oso stenaxwro k an einai na prospathoume na eimaste kala.. Eyxaristes anamniseis mono kratame, filakia!!

Το Γλαυκ είπε...

Ο Καβάφης στην Ιθάκη...έγραψε..πως τους Κύκλωπες και τους Ποσειδώνες τους κουβαλούμε μέσα μας....ΚΑΙ ουσιασικά μας παρότρυνε...να τους αποτινάξουμε!
αυτό να κάνεις λοιπόν και εσύ..να αποτινάξεις κάθε Κύκλωπα φάντασμα που σε καταδιώκει!

Σοφία είπε...

*roadartist
Κρατάω τις ευχάριστες αναμνήσεις και προχωράω μπροστά...
Καλό βράδυ κοριτσάκι!

Υ.Γ.= Γιατί μας κλειδώνεις τα σχόλια και μας αφήνεις στην σιωπή;
;-)

*ΤΟ ΓΛΑΥΚ
...να τους αποτινάξουμε ΤΩΡΑ!
Καλό βράδυ φιλενάδα!