Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Είμαι η Μαίρη...

Ουπς!!! Λάθος, είμαι η Σοφία και είμαι καλά! Μάλλον είμαι επηρεασμένη από το γνωστό τραγουδάκι! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...
Εδώ και 10 χρόνια μόνη μου συντηρώ τον εαυτό μου. Δουλεύω και επιβιώνω, πολλές φορές κάτι παραπάνω από αυτό, αφού καταφέρνω και κάνω πολλά πράγματα που μου αρέσουν. Έτσι αγόρασα το αυτοκίνητο μου, έτσι ταξίδεψα σε αρκετούς προορισμούς σε Ευρώπη και Αμερική, έτσι γύρισα την Ελλάδα... Τι γίνεται όμως όταν μένεις άνεργος; Πέρασε ένας μήνας και δουλειά ακόμα δεν βρήκα. Και αυτό που με πειράζει περισσότερο είναι που πρέπει να ζητάω λεφτά και πραγματικά το σιχαίνομαι αυτό... Και αφού λοιπόν είμαι άνεργη και περνάω απίστευτες ώρες μέσα στο σπίτι (οι ελάχιστοι φίλοι μου στην Θεσσαλονίκη δουλεύουν και δεν έχουν χρόνο ούτε για καφέ) έχω γίνει η καλή νοικοκυρά, που είναι δούλα και κυρά!!! Καθάρισα το σπίτι, δηλαδή γενική με ότι μπορεί να συμπεριλαμβάνει αυτό και σε καθημερινή βάση κάνω δουλειές! Έχω αρχίσει να φοβάμαι ότι θα γίνω σαν κάτι υστερικές, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να καθαρίζουν και καταλήγουν να καθαρίζουν τα καθαρά! Ευτυχώς ακόμα την παλεύω και μπορείτε όταν θα μπείτε στο σπίτι μας να λερώσετε άφοβα, γιατί θα έχω κι εγώ τι να κάνω την επόμενη μέρα!!!
Το φιλοσόφισα όμως και η καθαριότητα δεν φτάνει για να περάσει η μέρα σου. Έχω και μια λατρεία με την κουζίνα και το έχω ρίξει στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική! Ψάχνω συνταγές στο ίντερνετ και πειραματίζομαι! Μιλάω και με τις ώρες με την μάνα μου στο τηλέφωνο, γιατί όπως και να το κάνουμε η μανούλα ξέρει καλύτερα απ' όλους!!!Ευτυχώς ο δόλιος άνθρωπος που τρώει, ζει ακόμα! Και όχι μόνο ζει, αλλά λατρεύει και ότι φτιάχνω! Μην τον παρεξηγείτε όμως, ερωτευμένος άνθρωπος είναι!!!
Χθες ας πούμε, μια τυπική μέρα της νοικοκυράς: Πήγα στην λαϊκή, πήρα ψάρια για να φάμε, τα καθάρισα, τα μαγείρεψα, πήρα φράουλες για να φτιάξω γλυκό του κουταλιού και το έφτιαξα (μούρλια!!!), σκούπισα, σφουγγάρισα, έφτιαξα μια σπανακοτυρόπιτα με δικό μου φύλλο, έφτιαξα βάση για cheese cake, έπλυνα 2-3 φορές μέσα στην μέρα πιάτα και σαν να μην μου έφταναν όλα αυτά, διάβασα και κανα δίωρο (έχω κολλήσει με το βιβλίο που διαβάζω, αλλά θα σας πω γι' αυτό μόλις τελειώσει για να 'χω ολοκληρωμένη άποψη)... Τι; Θέλετε κι άλλα;

7 σχόλια:

πεφταστέρι είπε...

πολύ μαγείρεμα, βρε κορίτσι! παχαίνει το νοικοκυριό!
με το σιδέρωμα πώς τα πας?? δεν πετάγεσαι κατά δω να περάσει λίγο η ώρα σου?? στο 1,20 εχουν φτασει τα ασιδέρωτά μου!!

σού εύχομαι να βρεθεί μια καλή δουλειά σύντομα και να απολαύσεις τον ελεύθερο χρόνο σου μέχρι τότε!!

TzinaVarotsi είπε...

Βρε κοριτσάκι, μια και τό'χεις λάμψει τρίψε-τρίψε το δικό σου σπίτι, δεν περνάς κι από δω μια βόλτα; :))

Σοφία είπε...

*πεφταστέρι
Κι εγώ το φοβάμαι αυτό, αλλά τρώω με ρέγουλα για να μην γίνω 800 κιλά!
Τα πηγαίνω μια χαρά και με το σίδερο, όπως και με όλες τις δουλειές. Μήπως την βρήκα τελικά την δουλειά; 1,20 τι είναι; 2 ωρίτσες μόνο!
;-)

*Τζίνα
Ωραία βρήκα και δεύτερη δουλειά! Σε λιγάκι δεν θα προλαβαίνω να καθαρίζω το δικό μου!!!

DaNaH είπε...

Τέτοιο κελεπούρι πες στον δικό σου δεν το αφήνουν να πάει χαμένο! (Άντε με το καλό και νυφούλα!) ;)

fvasileiou είπε...

Σοφία, όσο κι αν προσπαθείς να το καμουφλάρεις με την δυσκολία της ανεργίας, ΟΛΟΙ καταλαβαίνουμε ότι περνάς μια από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής σου. :) :) :)
Και φυσικά χαιρόμαστε μαζί σου.

U.S. είπε...

θυμάμαι ότι όσο καιρό έψαχνα για δουλειά, έτσι ήταν η καθημερινότητά μου. οκ, δεν είχε ξεσκόνισμα, καθάρισμα και τέτοια, αλλά είχε πολλή μαγειρική και ζαχαροπλαστική! εύχομαι να βρεις δουλίτσα σύντομα, αλλά μέχρι τότε... κάνε την κουζίνα να αναστενάξει!!

Σοφία είπε...

*DaNaH
Είμαι μικρή ακόμα Δανάη μου!!!
;-)

*fvasileiou
Έχεις δίκαιο Φώτη μου, είναι πραγματικά μια από τις καλύτερες φάσεις της ζωής μου! Αλλά επειδή είμαι μυστήριος άνθρωπος, είναι στιγμές που με παίρνει από κάτω η ανεργεία...

*U.S.
Πόσο πια να αναστενάξει αυτή η κουζίνα;