Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Τ' αυγά και τα πασχάλια...

Αν με ρωτούσε κάποιος, θα του έλεγα ότι έχω περάσει την μισή ζωή μου μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή! Τον πρώτο μου υπολογιστή τον πήρα σε ηλικία 19 χρονών, όταν μας απείλησαν καθηγητές στην σχολή ότι δεν θα περνάμε τα μαθήματα εάν οι εργασίες δεν είναι δακτυλογραφημένες... Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, άπειρες εργασίες (δικές μου και για φίλες μου... γιατί το 'χω, πως να το κάνουμε;) και μια τεράστια πτυχιακή εργασία, όπου ξοδεύτηκε πολύς χρόνος και άπειροι τόνοι χαρτιού... γιατί έπεσα και πάνω σε άσχετους όταν πήγα για την εκτύπωση των σχεδίων!
Αργότερα, βγαίνοντας στην αγορά εργασίας, συνειδητοποίησα ότι δεν κάνεις τίποτε χωρίς υπολογιστή! Έτσι κι εγώ για να μην πάω κόντρα στο ρεύμα παρακολούθησα μαθήματα Autocad (το έχω ξεχάσει βέβαια τώρα, δεν ξέρω καν αν το έχω γράψει σωστά!), πήρα και ένα πτυχίο. Ακολούθησαν άλλα μαθήματα, άπειρες βαρετές ώρες σ' ένα φροντιστήριο (δεν νομίζω ότι έμαθα κάτι παραπάνω, απ' αυτά που ήδη ήξερα!) και ακόμα ένα πτυχίο, αυτό του πανεπιστημίου του cambridge! Τώρα πλέον που δουλεύω 5+ χρονάκια, επί 8 ώρες, είμαι κολλημένη μπροστά στο laptop μου, δουλεύω όλα τα σχετικά με την δουλειά μου πρόγραμμα, έχω κάνει δικό μου πρόγραμμα στο excel για να υπολογίζω τα σίδερα (όχι δεν είμαι για τα σίδερα, μιλάω για τα σίδερα σε οικοδομικές κατασκευές!)...
Γενικά νιώθω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε ότι έχει να κάνει με την τεχνολογία! Κι εκεί έρχεται το νέο μου απόκτημα και μου αναιρεί αυτά που πίστευα! Έχω στο σπίτι το καινούργιο laptop και νιώθω ότι ξεκινάω πάλι απ' την αρχή! Καταρχήν έχω να καταγγείλω ότι είναι πολύ μεγάλη μούφα αυτά τα vista! Καλά δεν ήμασταν με τα xp; Ωραία και στρωτά δουλεύαμε... και τώρα τι; Ξανά απ' την αρχή; Δεν βρίσκω τίποτε λέμε! Θα τα μάθω ποτέ; Πελάγωσα... Ευτυχώς έρχεται αύριο ο γαμπρός μου να με ξεστραβώσει λιγάκι, γιατί αλλιώς θα κάνω κανά χρόνο να καταλάβω τι γίνεται... και ξέρετε; Μέχρι τότε θα έχουν βγει καινούργια windows και θα τρέχω πάλι και δεν θα φτάνω!
Καλό Σαββατοκύριακο σύντροφοι και αν τα καταφέρω με αυτόν τον διάβολο που έβαλα στο κεφάλι μου, θα τα πούμε πολύ σύντομα!

30 σχόλια:

moukelis είπε...

Κουκουβάου υπομονή.Πριν λίγες μέρες πήρα κι εγώ λάπτοπ και είχα το ίδιο πρόβλημα...Μπορείς να αλλάξεις πολλες από τις ενοχλητικές ρυθμίσεις,π.χ. τα παράθυρα που πετάγονται και σε ρωτάνε για το καθετί,με λίγο ψάξιμο.Εμένα με βοήθησε πολύ και το service pack που κατέβασα και εγκατέστησα.Υπομονή!

Ανώνυμος είπε...

αυτο που λεει η moukelis απο πανω, εμενα με τλαιπωρησε πολυ και να φανταστεις ποτε δεν εβαλα βιστα στο λαπτοπ μου. σε ενα λαπτοπ φιλου τα δοκιμασα, δεν τ αντεξα ουτε 10 λεπτα. αν συνεχισεις να τα εχεις, ευχομαι καλη δυναμη!!
α, και καλοΣΚ!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Kαλύτερα graso μου άλλαξε τα vista γιατί είναι πολύ πρήξιμο..Θα σου σπάσουν τα νεύρα..

Λουκρητία είπε...

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί τα λένε SVista.

:)

fvasileiou είπε...

Αν και των θεωρητικών -λεγόμενων- επιστημών, χρησιμοποιώ υπολογιστή ήδη από το Λύκειο. Εκείνα τα αρχαία χρόνια που ήμουν φοιτητής, θυμάμαι ότι ήταν εξαίρεση της εξαίρεσης ο φοιτητής της φιλοσοφικής που ασχολείται με τους υπολογιστές. Τώρα όχι μόνο δουλεύω ολημερίς στο κομπιούτερ, αλλά και ένα (μεγάλο ενίοτε) μέρος της διασκέδασής μου καλύπτεται από αυτόν. Είναι άσχημα; Δεν είναι...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον moukeli και στο δικό μου λαπτοπ vista έχει, απλά άλλαξα τις ρυθμίσεις έτσι ώστε να μη επαναλαμβάνονται οι ενοχλητικές ερωτήσεις του είδους "θέλετε να συνεχίσετε;"...ε,ναι ρε..θέλουμε..άει σιχτιρ!
Κι από κει και πέρα όλα καλά...δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα;

If...ιγένεια είπε...

Σε τελική ανάλυση αν δεις ότι δεν μπορείς άλλαξε τα..

Anatoli είπε...

The Vista program is pain in the asssssss..... Big time. Nobody likes them. No professors, no high end architects, nobody likes vista. A lot of people use it because they have to, at work or school, no choice there. But don't worry, you are right, until you kind of get it a new program will come out. That's technology baby!!!

Σοφία είπε...

Κάνω και τίποτε άλλο μουκελάκι μου από την στιγμή που τον πήρα... υπομονή! Το Σαββατοκύριακο άλλαξα αρκετά πράγματα, εγκατέστησα προγράμματα που ήθελα και αρχίζω να μπαίνω σε έναν καλό δρόμο... είδομεν!
Καλημερίτσες!

Σοφία είπε...

Θα συνεχίσω με τα vista και βλέπουμε... μέχρι να μαζέυω τα νεύρα μου απ' το πάτωμα!
Καλημέρα lifewhispers!

Σοφία είπε...

Είπα βρε Νίκο μου να κάνω λιγάκι υπομονή, κάθε τι καινούργιο είναι δύσκολο!
Καλημέρα!

Σοφία είπε...

Καλό Λουκρητία! Μάλλον είμαστε πολλοί, αλλά σκόρπιοι!
Καλημέρα!

Σοφία είπε...

Έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς και της διασκέδασης μας Φώτη! Ζούμε στα χρόνια του!!!
Καλημερούδια!

Σοφία είπε...

Το πρόβλημα Νιόβη μου είναι το διαφορετικό περιβάλλον, αλλά την παλεύω ακόμα...
Καλημέρα!

Σοφία είπε...

Αυτό λέω να κάνω Ιφιγένεια!
Καλημέρα!

Σοφία είπε...

Μας αρέσει, δεν μας αρέσει anatoli πρέπει να εγκλιματιστούμε!
Καλημέρα και καλώς ήρθες στα μέρη μου!

Τριπλο Κλικ είπε...

Βρε γκρίνια...
Κατ'αρχάς μπορείς να κάνεις αυτό που ανέφεραν και τα παιδιά με τις ρυθμίσεις. Επίσης μπορείς με δεξί κλικ κάτω αριστερά στην έναρξη να αλλάξεις την απεικόνιση σε κλασσική.
Επιπλέον πρέπει να πω πως είναι τρομερός μπελάς να υποβαθμίσεις ένα λάπτοπ σε vista.
Γίνεται, αλλά καλύτερα μην το τολμήσεις.
Και στο κάτω κάτω, έλα βρε...τα πρώτα 10.000 κλικ είναι δύσκολα! :p

Σοφία είπε...

Εγώ γκρινιάρα Ηρακλή; Αχ! Έχεις κάνει κακές παρέες μου φαίνεται!!!
Δεν είπα ότι θα αλλάξω ντε και καλά τα vista, απλά παιδεύομαι κομματάκι! ...Σ' ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνεις!
Καλημέρα!

Τριπλο Κλικ είπε...

*** να υποβαθμίσεις από vista σε xp ήθελα να πω...
:-)
Κακές παρέες...; χμμμ...

Σοφία είπε...

Σκέφτεσαι κάτι Ηρακλή;
;)

alloparmenos s.a. είπε...

...αν δεν τα κταφέρεις εσύ που παίζεις με τους υπολογιστές δέκα χρόνια...ποιός θα τα καταφέρει εγώ? που δεν έχω κλείσει ακόμα χρόνο μπροστά πό την οθόνη...όλα θα φτιάξουν με την ώρα τους...μη ξεχνάς ότι εσύ πατάς τα κουμπιά και όχι αυτά εσένα...άντε καλημέρα!

Αννα είπε...

Καλημέρα Σοφία!!!
Καλά εισαι;
Εγω σπιτακι στα ζεστα αφου σημερα δεν εχω σχολειο..Εξω χιονιζει και ειναι υπεροχα!!!
Απαντησα χθες σε προσκλησουλα!!!
Φιλια

Σοφία είπε...

Έχεις ένα δίκαιο σ' αυτά που λες αλλοπαρμένε, αλλά πάλι ένα ψιλό ζόρι θα το φάω!
Καλημέρα και καλώς ήρθες στο σπιτικό μου!

Σοφία είπε...

Καλώς την Άννα! Καλοπερνάτε, ε; Αλλοίμονο σε μας που δουλεύουμε! Τώρα είδα το σχόλιο σου, έρχομαι να διαβάσω...
Καλημερούδια!

Γκρινιάρης είπε...

Κάθε φορά που αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε συνήθειες (κι αυτό μια συνήθεια είναι) δυσκολευόμαστε. Υπομονή θέλει, με λίγο ψάξιμο θα το φέρεις στα μέτρα σου πιστεύω.

Εγώ ακόμα XP έχω. Γενικά προτιμώ να βάζω καινούρια προγράμματα αφού έχουν δοκιμαστεί και έχουν διορθωθεί τα όποια λάθη ή σπαστικά πραγματάκια.
Πάντως έχω γνωστούς που έχουν βάλει, κι αν όντως τους ταλαιπώρησε λίγο η μετάβαση, σιγά σιγά τα βρήκαν και τα αυγά και τα πασχάλια! :)

Σοφία είπε...

Λες να τα βρω τ' αυγά και τα πασχάλια γκρινιάρη μου; Το ελπίζω...
Καλό άπόγευμα!

mirela είπε...

Καλημέρα φιλενάδα,με γειά το laptop αν και απο ότι είδα σε έχει ζορίσει,και γω δεν τα πολυσυμπαθώ. Όσο για τα VISTA δεν γνωρίζω και πολλά γιατί εμείς έχουμε λίγο απαρχαιωμένα windows αλλά κανουμε τι δουλειά μας ,αλλά και από άλλους που έχω ακούσει προτιμούν τα xp απο τα vista. Καλά ξεμπερδέματα!

fvasileiou είπε...

Καλημέρα Σοφία.

Πότε θα τελειώσουν τα προβλήματα με το νέο λάπιτόπι να μας γράψεις κανένα καινούργιο κειμενάκι;

Σοφία είπε...

Είναι λίγο ζόρικα τα vista, αλλά ήδη αρχίζω να τα συνηθίζω... που θα μου πάει; Τα πρώτα 10.000 κλικ είναι δύσκολα που λέει και ο φίλος μου ο Ηρακλής!
Καλή σου μέρα Μιρέλα!

Σοφία είπε...

Δυστυχώς Φώτη μου δεν έχω ακόμα ιντερνετ στο σπίτι και στο γραφείο τρέχω πανικόβλητη... but I 'll be back soon!