Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Βιέννη (Part Ι)

Ταξίδι και άσχημα γίνεται; Όοοοοχιιιιι! Δεν γίνεται! Πέντε γεμάτες μέρες! Κι αν έπρεπε να χαρακτηρίσω με τρεις λέξεις το ταξίδι αυτό, θα έλεγα: πολύ κρύο, πολύ περπάτημα και πολύ φαΐ! Όλα σε υπερθετικό βαθμό! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...
Έβαλα τις γούνινες μποτούλες μου (αυτό είναι καρφί για τον Uncle Scrooge που πήγε στο Βερολίνο με σταράκια!), το χοντρό μου μπουφάν (της κάμπιας, που λέει και ο φίλος μου ο Μανώλης!), το σκουφάκι μου (πλεγμένο από τα χεράκια της αδερφούλα μου!), τα γαντάκια μου και τα γούνινα αυτάκια μου (αυτό το τελευταίο δεν θα το σχολιάσω, θα το δείτε όμως σε φωτογραφίες... Τι να κάνω όμως που έκανε ψοφόκρυο;) και ξεκίνησα για την Βιέννη! Η πτήση μας έφευγε νωρίς το πρωί και ήμασταν εκεί πριν το μεσημέρι, αφήσαμε αποσκευές και είχαμε μια ολόκληρη μέρα, ελεύθερη, για να την εκμεταλλευτούμε όπως επιθυμούσαμε! Ξεκινήσαμε λοιπόν να περπατήσουμε τον εμπορικότερο δρόμο της Βιέννης, την Mariahilfer Strasse, που από τον ξενοδοχείο μας, μας οδηγούσε στο κέντρο της πόλης, δηλαδή το Rathaus (δημαρχείο) όπου βρίσκετε και το ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο παζάρι!
Η αδερφή μου και ο γαμπρός μου με φόντο το Δημαρχείο και ένα από τα πολλά δεντράκια, στολισμένο με ζαχαρωτά λαμπάκια!
Οι δυο αδερφούλες μπροστά σ' ένα Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι στο παζάρι του Δημαρχείου. Υπέροχα γυάλινα και ξύλινα χειροποίητα στολίδια!
Και πως να μην βάλεις 1,5 κιλό σε 5 μέρες, όταν γύρω σου υπήρχαν τέτοιες λιχουδιές;
Μια άποψη του Δημαρχείου και της αγοράς που βρίσκετε γύρω του.

Ένα σπιτάκι φτιαγμένο από lebkuchen, τα υπέροχα Αυστριακά μπισκοτάκια!

Το Hofburg Theater όπου απέναντί του βρισκόταν το Cafe Landtmann, ένα από τα παλιότερα καφέ της Βιέννης. Εκεί ο Φρόιντ συνήθιζε να παίρνει τον πρωινό του καφέ! Φωτογραφία δεν το έβγαλα, μη με ρωτάτε γιατί αλλά το τσαγάκι μου το ήπια και ήταν άψογο!!!

Κι επειδή παντού υπάρχουν Έλληνες, δεν θα μπορούσε να λείπει μια ταβέρνα που σερβίρει souvlaki, tzatziki και tarama salata!!!

Και η οδός των Ελλήνων! Στο τέλος του δρόμου βρίσκετε το παλαιότερο σπίτι της Βιέννης, που ανήκει σε Έλληνα!
Το αστεροσκοπείο, πίσω του βρισκόταν η riesenrad δηλαδή ο τεράστιος τροχός του Λούνα Παρκ! Δυστυχώς η φωτογραφία είναι βγαλμένη μέσα από το λεωφορείο και δεν πρόλαβα να το "πιάσω"!
Ο ναός του Αγίου Στεφάνου!
Το εκκλησιαστικό όργανο του ναού.
Παρέα με τον Johann Strauss... Λιγάκι πιο ζωντανός, λιγάκι πιο παχουλός, λιγάκι πιο τρελός! Δεν πρόλαβα να τον βγάλω φωτογραφία την στιγμή που έπαιζε το βιολί του μπουζούκι!!!

Κι επειδή ποτέ δεν είναι αρκετό να ξεφτιλίζετε ένας μόνο... Ο γαμπρούλης μου κι εγώ μεταμφιεσμένοι Γαλάτες!!!

Νομίζω ότι πήρατε μια καλή γεύση για σήμερα! Τα υπόλοιπα έρχονται... Πρέπει να πάω για δουλειά τώρα!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χαίρομαι που αυτό είναι το Part One. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν πολλά όμορφα parts με πολλές φωτογραφίες, τις οποίες θα χαζεύω και θα χτυπάω την κεφάλα μου που ακόμα δεν έχω επισκεφτεί τη Βιέννη... Το δημαρχείο, νομίζω, είναι χαρακτηριστικό για μια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης. Σαν κάστρο...!! Pretzel φάγατε? Να μην σε νοιάζουν τα κιλά από τις γιορτές. Είναι τόσοι οι υπέροχοι πειρασμοί που κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί. Τα αυτάκια που έβαλες έχουν πλάκα, αλλά το γαλατικό σκουφί είναι ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ!!!

Jparalias ή απλά...Γιάννης είπε...

Περιμένουμε εναγωνίως το part2 με περισσότερες φωτογραφίες και ωραίες περιγραφές!! Χαίρομαι που περάσατε καλά, αυτό φαίνεται εξάλλου, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω πως πέρσι εγώ δεν έβαλα ούτε κιλό, ενώ καταβρόχθιζα τον άμπακο, όσες ώρες ήμουν ξύπνιος, τουτέστιν από το πλούσιο πρωινό μέχρι και το τελευταίο τσαγάκι από την καφετιέρα του δωματίου!! Α,ξέχασα να πω, ότι είστε "άπαικτοι" με τα γαλατικά σκουφιά!!

fvasileiou είπε...

Τέλειο. Και το κείμενο και οι φωτογραφίες. Μας μεταφέρεις κι εμάς μέσα στην παρεούλα σας. Χαλάλι που μας έφυγες για τόσον καιρό!
Περιμένουμε το δεύτερο μέρος.

Alexis B είπε...

Κατ' αρχή να ευχιθώ ΕΥΤΙΧΗΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.
Τα πέρασες ωραία βλέπω. Αντε και καλύτερα

Σοφία είπε...

Ήθελα να κάνω όλο το ταξίδι σε δυο post, αλλά με κάλεσαν για δουλειά και τώρα μάλλον θα χρειαστώ παραπάνω! Να 'χεις κουράγιο να βλέπεις φωτογραφίες uncle scrooge μου! Αξίζει να επισκεφτείς την Βιέννη, αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν πρέπει να το κάνεις Χριστούγεννα (που είναι όλα στολισμένα και γενικά υπάρχει όλο αυτό το κλίμα) ή άνοιξη που είναι υπέροχα ανθισμένα όλα! Την προηγούμενη φορά είχα πάει Πάσχα και είχα πάθει πλάκα με τους κήπους τους!
Pretzel φάγαμε, όπως και πολλά λουκάνικα και όχι μόνο... Μείνε συντονισμένος και θα δεις απίστευτα πράγματα! Αχ! Να δω πως θα χάσω τα κιλά!
Τα αυτάκια μου έχουν πολύ πλάκα, αλλά πάνω άπ' όλα είναι πάρα πολύ ζεστά! Δεν την πάλευα χωρίς αυτά! Όσο για το γαλατικό σκουφί, δεν υπήρχε περίπτωση να μην το φορέσω!!!
Καλό σου βράδυ!

Σοφία είπε...

Καλώς ήρθες Γιάννη και χρόνια σου πολλά!
Μάλλον θα υπάρξει και part 3, γι' αυτό κράτα όρεξη!
Δεν έβαλες κιλά, γιατί μάλλον δεν έφαγες στα σωστά μέρη! Αν έτρωγες κι εσύ δυο κιλά παϊδάκια στην καθισιά, κάτι θα γινόταν!!!
Καλό βράδυ!

Σοφία είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ Φώτη μου για τα καλά σου λόγια! Μακάρι να κατάφερα να σας ταξιδέψω, έστω και λίγο, μαζί μου!
Καληνύχτα!

Σοφία είπε...

Πέρασα πολύ ωραία Αλέξη μου! Φαίνεται άλλωστε!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, να είσαι πάντα καλά!
Καλό βράδυ!

apos είπε...

Δόνια Σοφία, τι ακούω; Αποκατασταθήκαμε και επαγγελματικώς; Χαίρομαι!
Καλή Χρονιά, με ταξίδια και ό,τι άλλο επιθυμείς.
(ακόμα και ως κάμπια με τα μπουφάν, μια χαρά σε βρήκα)

Σοφία είπε...

Δυστυχώς όχι Apo μου! Είναι μια part time δουλειά (η ανάγκη βλέπεις... Θα γίνω Βασιλάκης Καΐλας!!!), που θέλω σύντομα να ξεφορτωθώ! Θα κρατήσω όμως την υπέροχη ευχή σου! Ταξίδια θέεεεελωωωωω!!!!!
Μπορεί να ήμουν κάμπια, αλλά ήμουν ζεστή κάμπια! Δεν φοβήθηκα στιγμή το κρύο!
Καλό σου βράδυ!

roadartist είπε...

ααααααααα roadartists... :) ΤΕΛΕΙΑααααααααα πραγματικά ζήλεψα.. φιλιά! Και εύχομαι πάντα τέτοια!!


ΥΓ Είναι όνειρο μου να παω Βιέννη!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία τα ταξίδια αρέσουν σε όλους μας!Πραγματικά ωραίες φωτογραφίες. Έχει δίκιο ο fvasileiou για το σχόλιο του...