Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Breaking the waves...

Γυρνάω σπίτι νωρίς, για τα δικά μου δεδομένα. Αποφάσισα να αράξω λίγο, γιατί την προηγούμενη βδομάδα κόντεψα να τα παίξω! Κλείνω λοιπόν την πόρτα του δωματίου μου, ανοίγω τηλεόραση και υπολογιστή. Την τηλεόραση την θέλω για να κάνει λίγο φασαρία, δεν της δίνω άλλη σημασία. Ασχολούμαι με τον υπολογιστή μου, να διαβάσω κάποια mail που μου έστειλαν, να διαβάσω post και να αφήσω τα δικά μου σχόλια.
Λίγο πριν κλείσω πετυχαίνω την κολλητή μου μέσα στο gmail. Έχουμε πολλές μέρες να μιλήσουμε. Μου λέει τα νέα της, της λέω τα δικά μου. Με βοηθάει να ξεστραβωθώ λιγάκι, γιατί παρ' ότι χρησιμοποιώ υπολογιστή χρόνια και έχω και τα σχετικά χαρτιά, πρόσφατα έμαθα τις χρήσεις κάποιον προγραμμάτων... Μάλλον χρειάζομαι αναβάθμιση!!!
Έχει πάει πλέον 1 και εγώ δεν έχω καμία διάθεση να κοιμηθώ. Και τότε θυμήθηκα την ταινία που μου είχε δώσει η κολλητή μου να δω: "Δαμάζοντας τα κύματα" του Lars Von Trier. Και κολλάω...
Τι να γράψω γι' αυτή την ταινία; Πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η Bess, μια κοπέλα που ζει σε μια φοβερά θρησκόληπτη κοινωνία, με πολλές απαγορεύσεις, ειδικά για τις γυναίκες. Στο παρελθόν έχει νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική. Ερωτεύεται τον Jan, έναν άντρα που δεν έχει την δική της πίστη στην θρησκεία. Μαζί του γνωρίζει τον απόλυτο έρωτα. Όταν ο Jan πρέπει να φύγει για δουλειά, στρέφεται στον Θεό και ζητάει να την τον φέρει πίσω με κάθε αντάλλαγμα. Όταν όμως ο Jan επιστρέφει πίσω σχεδόν παράλυτος, θεωρεί ότι είναι δικό της το σφάλμα και είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να σώσει τον άνθρωπο που αγαπά... Απλά σοκαριστική!!! Με κορυφαία σκηνή, αυτή που την αφορίζουν!!! Δεν θα γράψω άλλο τίποτε, γιατί κάποιος μπορεί να θέλει να την δει.

7 σχόλια:

var2a είπε...

Όπως ήδη σου έχω πεί, είναι το Νο.1 για μένα.
Δεν έχω λόγια, γι'αυτήν την ταινία!

Roadartist είπε...

Τι εργάρα είναι αυτή..Αλλά πολύ κλάμα...ουφ! Έχω καιρό να δω σινεμά, εφέτος έχω χάσει πολλά έργα.. (μη σου πω σχεδόν όλα..ουφ!)

U.S. είπε...

ευτυχώς που δεν είπες κάτι παραπάνω, γιατί δεν την έχω δει ακόμα - ντρέπομαι που το λέω...
με την πρώτη ευκαιρία θα μπει στο ντιβιντί :)))
φιλιά πολλά, κουκουβάου μου!!

Σοφία είπε...

*var2a
Φιλενάδα για μένα άλλη ταινία είναι η Νο1, το ξέρεις. Η συγκεκριμένη ταινία μου άρεσε αλλά και με σόκαρε...
Φιλιά!

*roadartist
Μην νομίζει, κι εγώ δυο ταινίες έχω δει στο σινεμά φέτος. Να 'ναι καλά τα dvd! Καλό βράδυ!

*U.S.
Να έχεις τον απαραίτητο εξοπλισμό πριν η ταινία μπει στο dvd player... χαρτομάντιλα, πολλά χαρτομάντιλα! Ελπίζω να σου αρέσει!
Καλό βράδυ Διονυσάκο μου!

fvasileiou είπε...

Πολύ ωραία ταινία! Πραγματικά σπουδαία!

Εχμ, εμένα τώρα γιατί με εκνεύρισε...

Σοφία είπε...

*fvasileiou
Χαίρομαι που σου άρεσε η ταινία Φώτη μου!

Εχμ εγώ τώρα γιατί δεν κατάλαβα γιατί εκνευρίστηκες;
:-(

Καλό βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

Very soon this site will be famous amid all blogging people,
due to it's good articles or reviews
My blog post - insomnia cures for children