Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Η Χαρά μου!

Ο μικρός μου ανεψιός ήρθε και όλο αυτό το διάστημα της αναμονής (απ' το καλοκαίρι που άρχισε να είναι εμφανής η εγκυμοσύνη της νύφης μου) άρχισα να έχω μια φοβία! Πως θα αντιδράσει η ανεψιά μου; Θα το αντέξει; Θα ζηλεύει; Ίσως είχε να κάνει με το γεγονός ότι εγώ είμαι το μικρότερο παιδί στην οικογένεια και ποτέ δεν ένοιωσα να απειλείται η θέση μου από ένα καινούργιο μέλος... τους βρήκα όλους όταν εμφανίστηκα και αυτό ήταν για μένα δεδομένο! Η μικρή μου όμως πως θα το αντιμετώπιζε όλο αυτό; Και πάντα λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι το πρώτο εγγόνι και από τις δυο μεριές και πολύ-πολύ χαϊδεμένη... μέχρι αηδίας μερικές φορές!Αυτό που έχω εξακριβώσει τις τελευταίες μέρες, που ζει στο ίδιο σπίτι με το "νινί", είναι ότι ο κάθε άνθρωπος όσο μικρός κι αν είναι, έχει μια απίστευτη ικανότητα να διεκδικεί την ζωή του, της προσοχή και την αγάπη των γύρω του! Σήμερα η Χαρά μου γίνεται 2 χρονών κι όμως η συναισθηματική ευφυϊα της είναι απίστευτη! Δεν μπήκαμε στην διαδικασία να αποφύγουμε τον μικρό για να μην ζηλέψει! Όχι, δίνουμε την αρμόζουσα προσοχή στον μικρούλη, αλλά από κει και πέρα κερδίζει στα σημεία! Χθες το μεσημέρι φάγαμε στου αδερφού μου κι η μικρή χόρευε οχτώ ανθρώπους στον δικό της ρυθμό! Όχι άσχημα και εκνευριστικά, αλλά γλυκά και τρυφερά! Μια απίστευτη τρυφερότητα από ένα πλασματάκι μόλις δυο χρονών, που αντιμετωπίζει στωικά τον τελευταίο μήνα ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα υγείας για το πόσο μικρή είναι!
Γλυκό μου κοριτσάκι να είναι πολλά τα χρόνια σου, γλυκά και όμορφα όπως εσύ... Να μας χαρίζεις πάντα απλόχερα την γλύκα σου, την τρυφερότητα σου, την αγάπη σου, το χαμόγελο σου, την "Χαρά" σου!!!

14 σχόλια:

Γκρινιάρης είπε...

Να τη χαίρεσαι βρε! Πολύ χαριτωμένη!

Όσο για το αν τα μεγαλύτερα παιδιά νιώθουν να απειλούνται από την έλευση ενός νέου μέλους στην οικογένεια, νομίζω πως σημαντικό ρόλο, όπως λες κι εσύ, παίζει η στάση των γονιών και των υπολοίπων, το πως μοιράζουν τον χρόνο τους και την προσοχή τους στα παιδιά.

Καλημέρα!

Σοφία είπε...

Μετράει όμως γκρινιάρη μου και το πως το παιδί αντιμετωπίζει την κατάσταση! Ο βαφτιστικός της αδερφής μου ακόμα δεν έχει συνηθίσει τα 2,5 ετών αδερφάκια του!
Καλημέρα!

fvasileiou είπε...

Τι γλυκιά που είναι με τις μπουκλίτσες της και τα ροζ-άσπρα ρουχαλάκια.
Σκάσε της ένα φιλάκι σε κάθε μάγουλο κι από μένα.

Χρόνια της πολλά!

Σοφία είπε...

Οκ Φώτη μου, θα τις τα δώσω το απόγευμα στα γεννέθλια της! Αν και κάθε φορά που την έχω, την μουλιάζω την καημένη!
Καλημέρα!

mirela είπε...

Α παίζουν και ανηψάκια! Έχουμε πολλά κοινά απ'ότι βλέπω.Η αδερφή μου έχει δύο η μεγάλη το πανέμορφο που τη λέω εγώ 3,5 και ο μικρός η φουσκίτσα 1,5(δεν είναι χοντρούλης ο καημένος αλά έχει μεγάλα μαγουλάκια,πήρε από το άλλο σόι!)1,5 χρόνο τώρα και δεν λέει να το πάρει απόφαση ότι υπάρχει και άλλο μέλος στην οικογένεια δεν τολμάει ο καημένος να πιάσει τίποτα και του τα παίρνει.Όρεξη να έχεις.Εσείς πρέπει να είστε σε καλύτερο στάδιο.Αυτά και άλλα..Να τα εκατοστήσει.Να περάσετε όμορφα.Περιμένουμε εντυπώσεις από το πάρτι.

Σοφία είπε...

Ευτυχώς Μιρέλα μου το αντιμετωπίζει πολύ καλά μέχρι στιγμής! Που θα πάει; Θα συνηθίσει και η δικιά σας!
Καλημέρα!

xaos είπε...

Να σας ζήσει η μικρούλα και να ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.

Σοφία είπε...

Να 'σαι καλά χελωνίστα!
Καλημέρα και καλώς ήρθες στα μέρη μου!

Αννα είπε...

Να τη χαιρεσαι!!!Χρονια της πολλά και ευτυχισμενα!!!
Γλυκα είναιιι!!!

Σοφία είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ Αννούλα μου! Είναι γλυκιά και πολύ ναζιάρα!

Ανώνυμος είπε...

Νά'ναι πολύχρονη κι ευτυχισμένη στη ζωή της!
Κι εσείς να την καμαρώνετε να μεγαλώνει και ν'ανθίζει!

Σοφία είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις γλυκές ευχές σου Νιόβη μου! Κι εσύ να καμαρώσεις τα αστροπελέκια σου όπως επιθυμείς!

moukelis είπε...

Τι γλυκό παιδάκι!Ελπίζω να συνεχίσει να παίρνει τόσο καλά το θέμα "καινούριο μέλος".Να τη χαίρεστε και χρόνια της πολλά!

Σοφία είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ μουκελάκι!
Καλημερίτσες!