Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Το νόμισμα έχει δυο όψεις...

Σε μια αναζήτηση μου, έπεσα εντελώς τυχαία, σ' ένα βιντεάκι στο youtube με την Κατερίνα Γώγου. Την Κατερίνα Γώγου την θυμόμουν από τις παλιές ελληνικές ταινίες και πάντα μ' έκανε και χαμογελούσα! Ένα πολύ γλυκό και δροσερό κορίτσι, που σίγουρα δεν περνούσε απαρατήρητο! Αγαπημένος μου ρόλος η αδερφή της Τζένη Καρέζη στο "Μια τρελή-τρελή οικογένεια". Την ταινία την έχω δει εκατομμύρια φορές και πάντα γελάω με τις εκπληκτικές ατάκες της, την πάστα φλώρα με τα μαργαριτάρια της! Την θυμάμαι κι από άλλες ταινίες: στο "Ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο" έκανε την σκανταλιάρα μαθήτρια, στο πλάι του Λάμπρου Κωνσταντάρα έκανε την κόρη του...


Χρόνια αργότερα και ενώ είμαι πλέον φοιτήτρια, πέφτει στα χέρια μου ένα βιβλίο (δεν θυμάμαι τον τίτλο. Πρέπει να ρωτήσω την αδερφή μου!) που συγγραφέας του είναι η Κατερίνα Γώγου! Πραγματικά εξεπλάγην! Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το λαμπερό και χαμογελαστό κορίτσι, το κορίτσι που μας διασκέδαζε, έκρυβε τέτοιο πόνο, τέτοια ευαισθησία!


Κι όμως, όλα τα νομίσματα έχουν δυο όψεις! Όσο κι αν μου αρέσει το δροσερό και ατίθασο κορίτσι που έβλεπα στις ελληνικές ταινίες, τολμώ να πω ότι προτιμώ την άλλη της πλευρά! Την ευαίσθητη πλευρά, την πλευρά που έφερε το τραγικό τέλος!!!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μου ειχε κανει φοβερη εντυπωση κι εμενα σοφια!
πως αυτο το τρελοκοριτσο της ταινιας εχει τετοιες ευαισθησιες!
καλημερα...

Σοφία είπε...

Είναι τελικά πολλά αυτά που κρύβουμε μέσα μας...
Καλημέρα Γιώργο μου!

fvasileiou είπε...

Καλημέρα Σοφία!

Μετά από 3 μέρες εξαναγκαστικής απουσίας από το ιστολογείν, έρχομαι να σου πω ένα γεια και να διαβάσω τα νέα σου, και πέφτω πάνω σε αυτό το τρυφερό ποστ... Να είσαι καλά!

DaNaH είπε...

Και εμένα μου άρεσε πολύ αυτή η ηθοποιός, ιδίως στο Μια Τρελή Τρελή Οικογένεια, η οποία είναι και για εμένα μια από τις πιο αγαπημένες μου παλιές ελληνικές ταινίες!

Την θεωρώ πολύ μεγάλη "μούρη"! Το ήξερα πως αυτοκτόνησε, δεν γνώριζα όμως πως έχει γράψει κάποιο βιβλίο. Το βιντεάκι λυπάμαι αλλά δεν κάθησα να το δω ολόκληρο. Δεν μπορώ τα δραματικά λόγια...

Alexis B είπε...

Κάθε άνθρωπος είναι έτσι.
Δυο όψεις που εναλάσσονται ανάλογα "τίς εποχές" της ζωής

If...ιγένεια είπε...

Όπως όλοι μας..

Ιφιγένεια είπε...

... δεν το ήξερα ... μου άρεσε πολύ σαν πιτσιρίκα ...

Σοφία είπε...

Και τρυφερό και πικρό Φώτη μου!
Καλώς ήρθες, μας έλειψες!

Σοφία είπε...

Έχει γράψει εκπληκτικά πράγματα Δανάη μου, αν το αντέξεις κάποια στιγμή διάβασε τα!
Καλό βράδυ!

Σοφία είπε...

Μάλλον έχει δίκαιο Αλέξη μου!
Καλό βράδυ!

Σοφία είπε...

Έτσι Ιφιγένεια μου...
Καλό σου βράδυ!

Σοφία είπε...

Ναι Ιφιγένεια μου, έγραψε πολλά και γεμάτα πίκρα!
Καλό βράδυ!