Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Απολογισμός...

Πέρασαν κιόλας τρεις βδομάδες από τότε που ξεκίνησα το σεμινάριο. Νομίζω ότι έχω πλέον μια αρκετά καθαρή εικόνα, ώστε να κάνω έναν απολογισμό και να ξεκαθαρίσω τα υπέρ και τα κατά...

Μαθήματα παύλα καθηγητές:
Οι περισσότεροι που πέρασαν από την αίθουσα του σεμιναρίου είχαν κάτι να μας πουν. Ήταν πολύ οργανωμένοι ή όπως θα έλεγα πολύ διαβασμένοι. Με τα laptopάκια τους, τις σημειώσεις τους, την μεταδοτικότητα τους... κι ας είχαν να κάνουν με ενήλικες, που βαριούνται εύκολα. Νομίζω πως κράτησαν αρκετά ζωηρό το ενδιαφέρον μας και μας έμαθαν πολλά (μέχρι στιγμής αυτά που κάναμε, τα έχω διδαχθεί στην σχολή). Υπήρξε κι ένας που δεν έκανε σχεδόν τίποτα, αλλά δεν πειράζει...
Συμμαθητές:
Νομίζω ότι τους συμμαθητές μου θα τους κατατάξω σε τρεις κατηγορίες.
Στην πρώτη ανήκουν οι φυσιολογικοί άνθρωποι, που σου αρέσει να συναναστρέφεσαι στην ζωή σου. Έχεις κοινά στοιχεία ή κοινά βιώματα ή γενικά έχεις κάτι να πεις μαζί τους. Βέβαια το καλύτερο είναι, να μπορείς να κάνεις και λίγο χαβαλέ... Δόξα το Θεό υπάρχουν 4-5 τέτοιοι άνθρωποι.
Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν αυτοί που είδαν φως και μπήκαν. Δηλαδή κάποια άτομα, που ήρθαν μόνο για τα λεφτά (δεν το παίζω υπέρ άνω! Και γω πρώτα απ' όλα για τα λεφτά είμαι εκεί!) και δεν έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο. Τώρα γιατί η κυρία με τα τρία παιδιά και τα δυο εγγόνια, στα 50 της κάθισε ξανά στα θρανία, δεν το ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι προσπαθεί να παρακολουθήσει, να πάρει δυο τρία πράγματα και δεν ενοχλεί τους υπόλοιπους.
Μέχρι εδώ όλα καλά... Έλα μου όμως που υπάρχει και η τρίτη-άθλια κατηγορία! Η κατηγορία αυτή με λίγες λέξεις ονομάζετε IQ ραδικιού! Τι σημαίνει αυτό; Απλά δεν επικοινωνώ με το περιβάλλον, δεν ξέρω να γράφω, να μιλάω, να συμπεριφέρομαι, να λειτουργώ σε ένα σύνολο ανθρώπων... Δεν θέλω να είμαι κακιά ή ρατσίστρια, δέχομαι τον κάθε άνθρωπο με τις διαφορετικότητες του, αλλά... Αλλά ρε γαμώ το δεν μπορώ να ακούω για έξι συνεχόμενες ώρες ηλιθιότητες (το αυτοκίνητο λέει το έχει για "γκομενοπαγίδα"! Σε ποιον αιώνα ζούμε;;;) ή να βλέπω τον κάθε άσχετο να το παίζει έξυπνος (όχι, Ο.Υ.Κ. δεν είναι λέξη αλλά αρχικά! Επίσης δεν θέλω να σας το χαλάσω, αλλά το ίδιο ισχύει για Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, ΕΛ.ΤΑ., κα!!!)! Υπάρχουν άνθρωποι εκεί μέσα που και έξυπνοι και μορφωμένοι είναι. Έχουν επιλέξει όμως να διατηρούν ένα χαμηλό προφίλ, γιατί δεν είμαστε εκεί για να κάνουμε επίδειξη γνώσεως ή εξυπνάδας.
Ελπίζω μόνο να την παλέψω μέχρι το τέλος...

Υ.Γ.= Έχω μέρες να την κάνω. Έχω ανάγκη να ξεφύγω λιγάκι, γι' αυτό πάω στον έρωτα μου... Κυριακή πρωί (πρωί για μένα δηλαδή!) και Θεσσαλονίκη σου 'ρχομαι! Κολλητέ θέλω τσίπουρα και μπινελίκια στο μαγαζί που γουστάρουμε, και μετά ποτάκι στο άλλο μαγαζί που γουστάρουμε, με θέα τον Θερμαϊκό... Ξέρεις εσύ, δεν σε φοβάμαι! Και έχουμε να κάνουμε έεεεενααααα "μνημόσυνο" άλλο να σου λέω και άλλο να το βλέπεις! Στο υπόσχομαι ντε!!!

6 σχόλια:

Princess είπε...

Πηγαινε παιδι μου να πιεις τα ποτακια σου και να κανεις το μνημοσυνο σου -και μην ασχολεισαι με αυτους που δεν αξιζει να ασχολεισαι: ειναι παντου γυρω μας, αλλα μεσα σε μια ταξη γινονται απλα περισσοτερο αντιληπτοί!

U.S. είπε...

αυτες οι συζητησεις ραδικιου εχουν γελιο καποιες φορες!οκ, η γκομενοπαγιδα ειναι ηλιθιοτητα.. Κοιτα να περασεις ομορφα σοφια μου!μια ωραια κυριακη να εχεις!φιλια!

Roadartist είπε...

ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!!!!
ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑΑΑΑΑΑΑΑ :))

"Δόξα το Θεό υπάρχουν 4-5 τέτοιοι άνθρωποι"

Ε, πάλι καλά να λέμε.. φιλάκια :))
Καλό μήνα, φωτο τράβα :)

fvasileiou είπε...

Θες τσίπουρο και ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ

Χμμμ

Το ξέρεις ότι η λέξη είναι αμφίσημη, την αφήνεις όμως να μετεωρίζεται....

fvasileiou είπε...

Θες τσίπουρο και ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ

Χμμμ

Το ξέρεις ότι η λέξη είναι αμφίσημη, την αφήνεις όμως να μετεωρίζεται....

Σοφία είπε...

*Princess
Πήγα Βιβίκο μου και πέρασα σούπερ! Απλά καμιά φορά φορτώνεις μ' αυτά που βλέπεις γύρω σου...
Καλό βράδυ πριγκηπέσα μου!

*U.S.
Όχι Διονυσάκο μου, δεν έχουν πάντα γέλιο! Όταν είναι επαναλαμβανόμενες σου σπάνε τα νεύρα!!!
Φιλιά!

*Roadartist
Την επόμενη φορά που θα πάω Σαλονίκη, θα σε πάρω μαζί μου φιλενάδα, οκ;
Καλό σου βράδυ, φιλιά!

*fvasileiou
Καλά βρε Φώτη μου, απ' όλο το ποστ εσένα αυτό σου έμεινε; Δεν θα το σχολιάσω όμως, γιατί μπορεί να κυκλοφορούν μικρά παιδία...
;-)
Καλό βράδυ, φιλία!!!